Sekswerkers

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen.

Wil je praten over je werk? Zoek je advies? Of heb je praktische hulp nodig? Zoals hulp bij geldzaken of brieven? Onze maatschappelijk werkers staan voor je klaar. Of je nu in een club werkt, via internet, vanuit huis of achter het raam: iedereen is welkom. Jouw gegevens zijn veilig bij ons. En je kan ook anoniem of onder je werknaam contact opnemen. 

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Ik wil graag met iemand praten over mijn werk. Kan dit met jullie? 
  • Hoe kom ik aan goede anticonceptie die bij mij past?  
  • Waar kan ik mij laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen? 
  • Krijg ik een verblijfsvergunning als ik geen Nederlandse nationaliteit heb? 
  • Ik kom niet rond van wat ik verdien. En ik heb schulden. Hoe kan ik dat veranderen? 
  • Ik heb problemen met het vinden van een woning vanwege mijn werk. Wat nu? 
  • Ik ben ongewenst zwanger. Wat moet ik nu doen? 
  • Hoe ga ik om met negatieve meningen uit mijn omgeving over mij en mijn werk? 
  • Ik wil graag stoppen met sekswerk. Hoe doe ik dit en wat kunnen gevolgen zijn? 

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Gezondheidscentrum Sekswerkers

We werken samen met Gezondheidscentrum Sekswerkers van GGD Hollands Noorden. Dat betekent dat er ook artsen en verpleegkundigen voor je klaar staan in de GGD locaties Alkmaar, Den Helder en Hoorn. Je kan bijvoorbeeld een gratis SOA-test doen of gratis Hepatitis B-vaccinaties krijgen. Ook krijg je advies over anticonceptie en seksuele gezondheid. Deze specialistische hulp is gratis.  

Ongewenst gedrag of een onveilig gevoel?

Word je lastiggevallen, bedreigd of aangevallen? Voel je je onveilig? Praat er met ons over zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Wat je aan ons vertelt blijft tussen ons. Maar als jij of iemand uit je omgeving ernstig gevaar loopt zullen we wel actie moeten nemen. We houden je dan op de hoogte van onze acties zodat je weet wat er gebeurt.

Stoppen met sekswerk?

Sekswerk is werk. Zolang je er zelf voor kiest, is het jouw vak. Het is niet onze bedoeling om je uit het sekswerk te halen als je dat niet wilt. Maar we kunnen je wel helpen als je wél wilt stoppen. Samen bespreken we de voordelen en nadelen. En we maken een plan voor jouw toekomst. We hebben hier veel ervaring mee en helpen je om de juiste stappen te zetten. 

Heb je interesse in een cursus?

Handige links

Op deze websites vind je nog meer informatie: