Sterker in je schoenen staan

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Heemskerk, Heiloo, Langedijk, Schagen, Texel, Uitgeest en Velsen.

Vind je het moeilijk om je mening te geven? Of wil je vaker ‘nee’ durven zeggen? Vind je het lastig om jouw grenzen aan te geven op het werk, school, familie of bij vrienden? Voel je je vaak onzeker over jezelf.  Wij kunnen jou daarbij helpen.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Ik voel me niet op mijn gemak in een groep. Hoe komt dat en kan ik dit veranderen?
  • Ik denk vaak vooraf al dat ik iets niet kan. Hoe ga ik met die onzekerheid om?
  • Ik vind het moeilijk om nee te zeggen. Welke woorden kan ik gebruiken om een ander duidelijk te maken wat ik wil, wat ik denk en wat ik voel?
  • Als ik boos of geïrriteerd ben kan ik mezelf moeilijk uiten. Wat kan ik doen om dat met zelfvertrouwen toch duidelijk te maken?

Wat kun je leren

Je kan leren om voor jezelf op te komen en je kan leren om meer zelfvertrouwen te krijgen. En dat is fijn, want als je zekerder bent van jezelf dan heeft dat ook gevolgen voor je functioneren op school, werk of in contact met je vrienden en familie.

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Heb je interesse in een cursus?