Uitkering & inkomen

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Langedijk, Schagen, Texel, Uitgeest en Velsen.

Heb je een uitkering of wil je een uitkering aanvragen? Helpen je bij het aanvragen van een uitkering of vragen over je uitkering. Ook begeleiden we je tijdens problemen of zoeken we samen met jou naar mogelijkheden om te re-integreren na een uitkering van het UWV. We kijken samen naar wat jij nodig hebt. 

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Wat gebeurt er als ik ontslagen word?
  • Ik ben arbeidsongeschikt. Wat betekent dit voor mijn inkomen?
  • Ik heb problemen op mijn werk. Wat kan ik doen?
  • Ik moet re-integreren van het UWV. Wat moet ik doen? 
  • Ik raak steeds mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan?
  • Welke uitkering kan ik aanvragen?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Van een uitkering naar een baan

Heb je een uitkering van het UWV? Bijvoorbeeld een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AG), een werkloosheidsuitkering (WW) of een ziektewetuitkering (ZW)? Wij helpen je. Dat betekent dat we je ondersteunen om weer te beginnen met werken. We kijken samen wat je nodig hebt en begeleiden je stap voor stap naar een baan die bij je past. Dit doen we bij ons op locatie of bij jou thuis. Je krijgt een vaste contactpersoon met veel ervaring. Op deze manier kunnen we je helpen aan een baan die bij je past en waar je blij van wordt.

Heb je interesse in een cursus?