Je gezond voelen

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Langedijk, Schagen, Uitgeest en Velsen.

Iedereen wil graag lekker in zijn vel zitten. Het is belangrijk om gezond te eten, genoeg te bewegen en goed te slapen. Dat draagt bij aan een gezond en gelukkig leven. Maar dat is niet altijd makkelijk. Wij zijn er voor al jouw vragen. Ook kunnen we samen kijken naar jouw wensen en geven we advies.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Ik wil gezonder gaan leven, maar waar begin ik?
  • Ik heb sombere gedachtes, is dat normaal?
  • Het is allemaal te veel, ik trek het niet meer. Wat nu?
  • Ik ben te zwaar, wat kan ik doen?
  • Ik zit niet lekker in mijn vel. Met wie kan ik praten?
  • Mijn dagritme is niet gezond. Hoe krijg ik dit weer goed?
  • Kan ik met mijn beperking sporten? En hoe regel ik dat?
  • Ik heb nergens zin in en voel me ongelukkig. Wat kan ik doen?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Sporten, bewegen en gezond eten

Let op: deze ondersteuning is er alleen in de regio’s Midden-Kennemerland, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en de gemeenten Drechtenland, Enkhuizen, Hoorn, Den Helder en Schagen.

Sporten en bewegen is heel goed voor je. Je voelt je fitter en je voorkomt overgewicht. En vaak is het ook gezellig om samen te sporten of activiteiten te doen. Daarom kijken we graag samen met jou welke sport of beweging bij jou past. Misschien kan je gaan voetballen of dansen. Of je kan meedoen met een wandelclub. We helpen je ook om te leren hoe je gezond kan eten. We helpen je stap voor stap om gezonde keuzes te maken. Of we zetten de hulp in van je huisarts of een diëtist. Samen helpen we je om je gezond en fit te voelen.

Voel je fijner door Welzijn op Recept

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en gemeente Hoorn

Heb je last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angst? En wil je daar graag iets aan doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen we je graag verder vanuit ons project ‘Welzijn op Recept’. Jouw huisarts kan je doorverwijzen naar ons. Wij helpen je dan om iets te gaan doen wat je leuk vindt. Ontmoet bijvoorbeeld nieuwe mensen. Of doe iets creatiefs of sportiefs. Zodat je je snel weer een stuk beter kan voelen.

Heb je interesse in een cursus?