Voel je fijner met Welzijn op recept

Heb je last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angst? En wil je hier graag iets aan doen, maar weet je niet hoe? We helpen je graag door je activiteiten te laten doen die je leuk vindt. Zodat je je weer beter gaat voelen.

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en gemeente Hoorn 

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Wat is Welzijn op recept?

Welzijn op Recept is een project in samenwerking met de huisarts. Mensen met psychosociale klachten bieden we activiteiten op maat aan. Wij noemen dit ‘aandacht en activiteiten als medicijn’ geven. Door leuke dingen te doen die bij je passen voel je je namelijk al snel een stuk beter.  

Zo werkt het

Stap 1

Heb je een verwijsbrief gekregen van jouw huisarts of praktijk ondersteuner voor Welzijn op Recept? Dan neemt onze welzijnscoach binnen een week contact met je op om een afspraak te maken.

Stap 2

Samen met de welzijnscoach bespreek je welke activiteit(en) je graag zou willen doen en wat er bij je past.

Stap 3

Nadat je hebt gekozen wat je wilt doen helpt de welzijnscoach je om je aan te melden. Voor bijvoorbeeld activiteiten die jij graag wilt gaan doen.

Stap 4

Wil je meer gesprekken om erachter te komen wat je wilt doen? Of vind je het fijn als iemand met je meegaat naar de activiteit? Dan helpt de welzijnscoach je om uit te zoeken waar je blij van wordt. En als je wilt gaat hij of zij ook mee naar de activiteit die je hebt uitgekozen. 

Welke activiteiten kan ik doen?

Je kan heel veel verschillende soorten activiteiten doen. Je gaat bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten, sporten of bewegen, praten met lotgenoten of een training volgen. Weet je nog niet wat er bij je past? Geen zorgen. Onze welzijnscoach helpt je kiezen en kan ook iemand zoeken die met je meegaat als je het spannend vindt. 

Activiteiten van Welzijn op Recept: 

  • Samen koken en eten 
  • Wandelen met een groep 
  • Hulp bij je administratie en geldzaken 
  • Yoga doen 
  • Het vinden van een maatje 
  • Zingen in een koor 
  • Lid worden van een vereniging 
  • Praatgroep over rouw 
  • Een training doen om voor jezelf op te komen 
  • Vrijwilligerswerk doen 

In samenwerking met

Wij werken voor Welzijn op Recept samen met de volgende organisaties: