Liefde, relatie en scheiden

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Langedijk, Schagen, Uitgeest en Velsen.

Liefde en relaties zijn niet altijd makkelijk. Wanneer heb ik een relatie of hoe krijg ik een relatie? En wat als het niet goed gaat, is dat normaal. Of moet ik iets doen? Het kan fijn zijn om er met iemand over te praten en je vragen te kunnen stellen. Daar zijn wij voor. We kijken samen wat er aan de hand is. En we zoeken samen naar een oplossing.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Ik wil graag een relatie, hoe doe ik dat?
  • Het gaat niet goed met mijn relatie, wat nu?
  • Ik ga scheiden. Wat gaat er allemaal gebeuren?
  • Hoe ga ik om met de beperking van mijn partner?
  • Ik twijfel aan mijn relatie, is dat normaal?
  • Ik wil scheiden. Wat betekent dit voor mijn kinderen?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Scheiden, wat komt er allemaal bij kijken?

Als je wilt scheiden of wanneer jouw partner wil scheiden van jou komt er veel op je af. Ook als je eraan denkt om te gaan scheiden. Je wilt allerlei dingen goed regelen. Zoals je bankzaken, je huis of de verdeling van de spullen die je samen hebt gekocht. Wij helpen je om alles goed te overzien en staan klaar voor al je vragen.  

Ik ga scheiden en heb kinderen, wat nu?

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio’s West-Friesland, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en de gemeente Den Helder en Hollandse Kroon

De periode tijdens en na een scheiding is voor alle kinderen moeilijk. Het kind wil zich veilig voelen. Belangrijk is dat kinderen goed kunnen omgaan met beide ouders na een scheiding. Dat is niet altijd makkelijk. Hoe praat je met je kind over scheiden? Welke afspraken maken we? Hoe voorkom je ruzies? Wij kunnen daarbij ondersteunen en geven advies. Bijvoorbeeld door een ouderschapsplan of een omgangsregeling te bespreken.

Heb je interesse in een cursus?