Voor elke uitdaging vinden we een oplossing

Sinds de jaren 60 bieden we inwoners van Noordwest-Holland een steun in de rug. We zijn er voor iedereen en kijken mee met iedere uitdaging. Dus met welke vraag je ook zit: samen vinden we een oplossing waar je mee verder kan.

Een steun in de rug voor iedereen 

Het leven is mooi en moeilijk tegelijk. We hebben geluk en plezier. Maar ook iedereen krijgt te maken met pijn, verdriet en verlies. En op die momenten heb je iemand nodig die naast je staat. Iemand die naar je luistert, die dingen voor je uitzoekt en die ervoor zorgt dat je het straks zélf kan. Helaas heeft niet iedereen zo iemand in de buurt. Daarom zijn wij graag deze persoon voor jou. 

Ik voelde me enorm gesteund. En dat voel ik nog steeds.

Uitdagingen en dromen

We helpen je om het zélf te kunnen. Om met de uitdagingen van het leven om te gaan. En ook om jouw dromen uit te laten komen. Zodat je gezond en tevreden kan leven. Vraag onze professionals en vrijwilligers dus alles waar je hulp bij nodig hebt. Van boodschappen doen tot het omgaan met verlies. En van het op orde krijgen van je geldzaken tot het leven met een beperking.  

En kunnen wij je niet zelf ondersteunen? Dan verwijzen we je door naar iemand die dat wél kan. Zodat je altijd een stap verder komt. 

Samen kunnen we meer mensen helpen

We begonnen als twee losse organisaties: stichting MEE Noordwest-Holland richtte zich op het ondersteunen van mensen met een beperking. En stichting De Wering was bezig met algemeen maatschappelijk werk. In 2016 zijn we samen verder gegaan als stichting MEE & de Wering. Zodat we alle inwoners van Noordwest-Holland vanuit één organisatie verder kunnen helpen. We steunen je, zodat je (weer) grip op je leven krijgt.

We denken met je mee, komen in actie en helpen je om het zelf te kunnen. Dát is voor ons het mooiste wat er is.

Waar staan we voor?

We richten ons op een eerlijke en veerkrachtige samenleving waar iedereen de kans en mogelijkheid krijgt om bij te dragen én zich te ontwikkelen. Dit doen we door dichtbij de inwoners te staan en de inwoners actief op te zoeken in de verschillende wijken. Dit betekent dat we ook aan de inwoners vragen wat zij actief kunnen bijdragen. Want de samenleving is van ons allemaal en samen staan we sterk.

Ons doel: er voor jou zijn 

We willen vooral dat je je welkom voelt bij ons. Je kan ons bellen en mailen. We reageren zo snel mogelijk en luisteren naar jouw verhaal. En daarna nemen we samen actie, zodat je dichter bij een oplossing komt. Dus vertel: wat kunnen we voor jou betekenen?