Week van de Ontmoeting

DEN HELDER – Elkaar ontmoeten, samen ergens naartoe, een activiteit doen (wandelen, bingo, sjoelen, gamen); tijdens de Week van de Ontmoeting kan iedereen, van elke leeftijd, iets leuks kiezen. Hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Voorlezen met Peuters

Voor de jongste kinderen staan diverse voorleesmiddagen in de planning en dinsdag 26 september om 9.30 uur Voorlezen met Peuters, in School 7. Het thema vriendschap staat centraal en het belooft een gezellige ochtend te worden, waar ook oma’s en opa’s van harte welkom zijn.

Bewegen en ouder worden

Dat het belangrijk is zo lang mogelijk te blijven bewegen, weet iedereen. Maar hoe blijf je actief en lekker in beweging als je ouder wordt? Daarover vertellen de buurtsportcoaches van Team Sportservice woensdag 27 september om 14.30 uur in Ten Anker. In Ten Anker kan je vrijdag 29 september ook genieten van het Vrijdagfestival dat start om 12.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst.

Als oudere lekker in actie komen, kan tijdens de uurtjes Bewegen met Cindy, onder andere maandag 25 september en 2 oktober om 10.30 uur. Ook in Ten Anker. Naast fijn samen bezig zijn, is er ruimte om te bewegen op eigen manier en niveau en daardoor voor iedereen goed vol te houden.

Spelletjesavond voor jongeren

In Jongerencentrum Vliet 60 kunnen jongeren vrijdag 29 september tussen 19.00 en 22.00 uur binnenlopen bij de Social Friday; een spelletjesavond met voor ieder wat wils. Senioren kunnen voor een gezellig samenzijn juist zaterdag 30 september tussen 19.00 en 22.00 uur terecht in de Lichtboei. Daar ontmoet je verwante geesten, die ook houden van een praatje en een spelletje.

Lezing en herstelverhaal

Lezing maandag 2 oktober in FUNdament (RCO de Hoofdzaak) – info en tijd  ontbreekt nog. Of doe mee met de workshop Herfstversiering maken, woensdag 4 oktober om 13.00 uur. In School 7 vertelt 4 oktober 11.00 uur een ervaringswerker van GGZ NHN haar herstelverhaal. Na het verhaal is er ruimte hier gezamenlijk over te praten.

Natuurschoon Wandeling

Tijdens de Natuurschoon Wandeling van donderdag 5 oktober wandel je gezellig in een groep heerlijk door de natuur, met aandacht voor het milieu. Niet alleen om te kijken naar al het moois dat de natuur ons biedt, we zoomen ook in door gebruik te maken van een verrekijker. Verre vogels zijn op die manier makkelijker te bewonderen. De natuur wordt mooi schoon, door met elkaar zwerfafval te rapen. Na afloop is er tijd en ruimte om samen nog een kopje koffie of thee te drinken (voor eigen rekening). De wandeling start om 13.00 uur, vanaf de parkeerplaats van de Helderse Vallei.

Volledige programma

Bekijk hier het volledige en bomvolle programma https://www.meewering.nl/wp-content/uploads/2023/09/2023_Activiteitenprogramma-week-van-de-ontmoeting-3.pdf

Van 25 september tot en met 7 oktober is er keuze tussen meerdere activiteiten voor diverse leeftijdsgroepen. Het programma is samengesteld door de samenwerkende partners AristoZorg, Humanitas, KopGroep Bibliotheken, MEE & de Wering, Zorggroep Tellus, RCO De Hoofdzaak, JoinUz, De Kampanje, De Helderse Vallei, GGZ en Team Sportservice.