Zinvol leven

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Langedijk, Schagen, Uitgeest en Velsen.

Het leven kan lastig zijn. Verlies, verdriet. Maar ook blijdschap en liefde. Soms is het fijn om daar met iemand over te praten. En soms wil je echt iets doen. Wij kijken samen met jou wat je nodig hebt en hoe je dit kan doen.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Wat is de zin van het leven? En waar doe ik het voor?
  • Ik wil graag meer met mijn leven doen, wat nu?
  • Mijn kinderen zijn uit huis, wat doe ik met al die vrije tijd?
  • Wat betekent de dood voor mij?
  • Ik hoef niet meer te werken, maar wil ik dat eigenlijk wel?
  • Waarom moet ik zoveel meemaken? En hoe ga ik daar mee om?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

“Ik heb altijd veel mensen om me heen gehad. De laatste tijd worden dat er steeds minder. Dat mis ik heel erg. Ook wil ik graag iets voor andere betekenen en heb zelf ook behoefte aan steun. Maar waar moet ik beginnen en hoe kom ik aan zo’n iemand?”

Hier komt de naam (leeftijd)

Echt luisteren

Natuurlijk is het fijn om met familie en vrienden te kunnen praten. Maar soms hebben zij geen tijd. Of wil je hen niet lastigvallen. Wij staan voor je klaar. Om te luisteren, te praten of iets te doen.

Een Maatje voor mensen met dementie of een ggz-achtergrond

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik of Opmeer

Heb jij of heeft jouw partner, vader, moeder of andere naaste dementie of een ggz-achtergrond? Dan kan je een Maatje aanvragen. Dit is een getrainde vrijwilliger die samen met hem of haar iets leuks thuis of buiten de deur gaat doen. Dit helpt om de eenzaamheid van jouw naaste tegen te gaan. En om jou of andere naasten wat rust te geven.

Wil jij iets doen in jouw buurt of wijk?

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de gemeenten Drechterland en Den Helder

Wij kijken samen met jou hoe de buurt of wijk fijner, beter of mooier kan worden. Bijvoorbeeld door activiteiten voor en door de buurtbewoners. Of een plein in te richten met bloemen en planten. Ook kunnen we helpen bij het opzetten van bijvoorbeeld een inwonerspanel. Zodat jij en andere buurtbewoners inspraak hebben op beslissingen in de wijk. Samen kijken we wat er mogelijk is, welke instanties erbij betrokken (moeten) zijn en hoe je het organiseert. Wil je meer weten of heb je een goed idee? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Word vrijwilliger

Lukt het niet om te werken maar wil je wel graag iets bijdragen aan jouw buurt? Of heb je tijd over en wil je graag iets betekenen voor mensen in je omgeving? Word dan vrijwilliger en help inwoners met klusjes in en om het huis, de administratie of andere zaken. Samen bekijken we wat er bij je past en hoeveel tijd je hebt. En je doet het niet alleen: we begeleiden je en je hoort bij ons team van meer dan 500 vrijwilligers!

Heb je interesse in een cursus?