Wonen : Hulp bij formulieren & aanvragen doen

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Castricum, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen, Heemskerk, Heiloo, Hoorn, Langedijk, Schagen, Texel, Uitgeest en Velsen.

Een aanvraag kan soms best ingewikkeld zijn. Wij kijken samen met jou hoe je de juiste formulieren op de juiste manier kan invullen. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van hulpmiddelen voor in huis. Of het aanvragen van hulp in het huishouden.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Ik heb een aanpassing nodig in mijn huis. Hoe kan ik dit aanvragen?
  • Hoe kan ik urgentie ( = voorrang op een woning) aanvragen?
  • Waar kan ik hulpmiddelen aanvragen zodat mijn moeder thuis kan blijven wonen?
  • Hoe vind ik een woning die aangepast is voor mensen met een beperking?
  • Kan ik huurtoeslag krijgen voor mijn huurhuis?
  • Hoe kan ik hulp aanvragen voor mijn huishouden?
  • Kan iemand mij helpen met mijn administratie en rekeningen?
  • Ik ga scheiden. Wat moet ik nu regelen voor mijn huis?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Aanvraag voor woning voor mensen met een beperking

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio’s Zuid-Kennemerland, IJmond, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en de gemeenten Den Helder, Schagen en Texel.

Zoek je een geschikte woning voor jezelf of iemand anders? Bekijk dan de website van MEE woonwinkel. Dit is dé website met aanbod van woningen voor mensen met een beperking. Op deze website vind je heel veel aangepaste woningen in Nederland. Ook vind je hier verschillende woonvoorzieningen en wooninitiatieven. Dit zijn vormen van wonen waarbij mensen met een beperking samenwonen en waar begeleiding of zorg mogelijk is.

Aanvraag voor hulp in en om het huis

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de gemeente Drechterland, Den Helder, Medemblik en Hoorn.

Ben je wat ouder en kan je wat hulp gebruiken? Of heb je een chronische ziekte? Via WonenPlus helpen we je graag met allerlei dagelijkse taken of andere regelzaken. Denk bijvoorbeeld aan klusjes in en om het huis, hulp bij je administratie of het regelen van vervoer met begeleiding.

Heb je interesse in een cursus?