Werk, uitkering & inkomen

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk & Waard, Heiloo, Langedijk, Schagen en Uitgeest.

Zoek je werk dat bij je past of wil je vrijwilligerswerk doen? We helpen je om de juiste baan te vinden of om eerst werkervaring op te doen in projecten. Ook begeleiden we je tijdens problemen of zoeken we samen met jou naar mogelijkheden om te re-integreren na een uitkering van het UWV.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

 • Hoe vind ik werk dat bij mij past?
 • Ik heb een beperking, maar ik wil werken. Wat moet ik doen?
 • Hoe vind ik een werkervaringsplaats?
 • Wat gebeurt er als ik ontslagen word?
 • Ik ben arbeidsongeschikt. Wat betekent dit voor mijn inkomen?
 • Kan mijn kind een betaalde baan aan of is een beschermde werkplek beter?
 • Ik wil graag vrijwilligerswerk doen. Hoe vind ik iets dat bij mij past?
 • Ik heb problemen op mijn werk. Wat kan ik doen?
 • Ik moet re-integreren van het UWV. Wat moet ik doen?
 • Ik raak steeds mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan?
 • Ik wil graag solliciteren. Hoe doe ik dat?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Doe werkervaring op in projecten

Bij MEE & de Wering hebben we verschillende projecten waar je werkervaring op kan doen. Je kan bijvoorbeeld mensen helpen om meer te sporten. Of je kan aan projecten werken waar je mensen een goed gevoel geeft. Op deze manier leer je hoe je jouw talenten in kan zetten en hoe je goed kan samenwerken met anderen. Wij begeleiden je en helpen je aan de werkervaring die bij je past.

Van een uitkering naar een baan

Heb je een uitkering van het UWV? Bijvoorbeeld een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AG), een werkloosheidsuitkering (WW) of een ziektewetuitkering (ZW)? Wij helpen je. Dat betekent dat we je ondersteunen om weer te beginnen met werken. We kijken samen wat je nodig hebt en begeleiden je stap voor stap naar een baan die bij je past. Dit doen we bij ons op locatie of bij jou thuis. Je krijgt een vaste contactpersoon met veel ervaring. Op deze manier kunnen we je helpen aan een baan die bij je past en waar je blij van wordt.

“Door mijn werkervaringsplek ben ik nu begonnen aan een opleiding Installatietechniek. Ik weet nu wat ik wil.”

Silvano (27 jaar)

Silvano is 27 en zat al even in een uitkeringssituatie. Hij wist niet zo goed wat hij wilde doen. “Anderhalf jaar geleden ben ik door mijn klantmanager bij de gemeente gewezen op De Werkwinkel. Door de persoonlijke benadering leek het mij een goed project. Samen met iemand van MEE & de Wering heb ik een werkervaringsplek gevonden bij een technisch bedrijf. Dit heb ik negen maanden gedaan en was superleuk! Omdat ik hier in de toekomst ook mee verder wil, ben ik nu begonnen aan een opleiding Installatietechniek bij het Horizon College.”

Ik zoek werk maar het lukt niet, wat nu?

Een werkplek vinden is soms best lastig. Bijvoorbeeld als je al lange tijd niet hebt gewerkt of als je net in Nederland bent komen wonen. Wij kijken samen met jou naar wat er wel kan. We kijken samen naar welk bedrijf er bij jou past en wat jij nodig hebt. Als het nodig is krijg je een jobcoach of helpen we jou met re-integreren. En als je eerst een opleiding of training nodig hebt helpen we je om dit te regelen.

“Ik ben heel blij dat ik nu leer om op mijn werk goed met mijn beperking om te gaan.”

Rick (21 jaar)

Bij Rick (21) ging het steeds mis op het werk. Zijn baas vond dat hij zijn werk niet goed deed. Rick wist niet hoe dat kwam. Hij kwam terecht bij MEE & De Wering en had een paar gesprekken. Toen werd duidelijk dat Ricks problemen met zijn beperking te maken hebben. “Mijn kortetermijngeheugen is niet goed ontwikkeld. Daardoor raak ik op mijn werk steeds het overzicht kwijt.” MEE & De Wering hielp Rick verder. Nu helpt een arbeidscoach van MEE & de Wering hem. Rick is eerst geholpen met het vinden van passend werk. En nu hij werkt, heeft Rick nog steeds gesprekken met zijn arbeidscoach. “Ik ben heel blij”, zegt Rick. “Nu leer ik met mijn beperking om te gaan. Over een tijdje lukt het me zelfs wel zonder mijn coach.”

Word vrijwilliger

Lukt het niet om te werken maar wil je wel graag iets bijdragen aan jouw buurt? Of heb je tijd over en wil je graag iets betekenen voor mensen in je omgeving? Word dan vrijwilliger en help inwoners met klusjes in en om het huis, de administratie of andere zaken. Samen bekijken we wat er bij je past en hoeveel tijd je hebt. En je doet het niet alleen: we begeleiden je en je hoort bij ons team van meer dan 500 vrijwilligers!

Heb je interesse in een cursus?