Vrijwilligers Noordkop

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Wil jij ook het verschil maken op een manier die bij jou past?

Ontdek vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is werk dat je onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving (bron: Rijksoverheid). Je doet het in de tijd die jou schikt. Meestal is dat bij een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk. Dat kan zijn in de zorg, in welzijn, sport, cultuur en onderwijs. Maar het kan ook zijn dat je vrijwillig een of meer particulieren gaat helpen bij iets wat ze zelf niet (meer) kunnen, bijvoorbeeld klussen in huis of tuinieren.

Vrijwilligerswerk is dus altijd een eigen keuze. Het is voor veel mensen een prettige manier om vrije tijd te besteden, om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen op te doen en zichzelf te ontwikkelen. Het is een manier om mee te doen in de samenleving. Vrijwilligerswerk kan soms je kansen op betaald werk vergroten.

Word vrijwilliger

Heb je tijd over en wil je graag iets betekenen voor mensen in je omgeving? Word dan vrijwilliger en help inwoners met klusjes in en om het huis, de administratie of andere zaken. Samen bekijken we wat er bij je past en hoeveel tijd je hebt. En je doet het niet alleen: we begeleiden je en je hoort bij ons team van meer dan 500 vrijwilligers!

In samenwerking met

Er zijn verschillende mogelijkheden om je aan te melden voor vrijwilligerswerk. Hieronder een overzicht van onze samenwerkingsverbanden.