MEE op weg

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk & Waard, Heiloo, Schagen en Uitgeest.

Wil jij graag zelfstandig leren reizen van huis naar school of van huis naar stage? Bijvoorbeeld met de fiets, de bus of gewoon lopend? Doe dan mee aan MEE op weg.

Op pad met een reismaatje

Als je meedoet aan MEE op weg krijg je een reismaatje die met je oefent om op pad te gaan. Samen met je reismaatje kun je ontdekken of je zelf kunt reizen. Jouw reismaatje kan een bekende zijn of een andere vrijwilliger.

Avonturenplan

Samen met jouw reismaatje maak je een avonturenplan. In dit plan omschrijven jullie wat je wilt oefenen voor het zelfstandig reizen en waar je dan op moet letten. Samen bepalen jullie op welke dagen je het reizen samen gaat oefenen. Meestal is dat één keer per week. In het avonturenplan staat ook hoe je het beste en het veiligst zelf kunt reizen. En wat je moet doen als bijvoorbeeld de route van de bus verandert. Zo word je stap voor stap begeleid in het zelfstandig reizen.

Voor wie?

MEE op weg is voor iedereen die moeilijk lerend is of een (lichte) beperking heeft en graag zelfstandig wil leren reizen.

Ga jij MEE op avontuur?

Wil jij zelf leren reizen? Neem dan contact op en meld je aan. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.