Jongeren

Dit aanbod is beschikbaar in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Drechterland, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Heiloo, Langedijk, Schagen, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Er komt elke dag veel op je af. Werk, school, sport, vrienden, familie, geldzaken. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Misschien voel je je eenzaam, heb je te weinig geld of heb je thuis problemen. Of misschien wil je even praten over je toekomst of iemand die je leuk vindt. Wij staan dan voor je klaar. Om je vragen te beantwoorden en om je verder te helpen.

Voorbeelden van vragen

We helpen je met vragen zoals:

  • Het lukt me allemaal even niet meer. Ik weet het gewoon niet. Wat moet ik doen?
  • Ik zorg voor mijn zieke moeder, maar het is soms best zwaar. Kan ik hulp krijgen?
  • Ik wil graag zelfstandig wonen. Hoe doe ik dat?
  • Het gaat thuis niet goed. Wat kan ik doen?
  • Ik heb een goed idee voor mijn buurt, maar ik weet niet waar ik moet beginnen.
  • Ik zou graag op een sport willen maar heb hier niet genoeg geld voor. Wat nu?
  • Ik voel me somber. Het wordt steeds erger. Hoe kom ik hieruit?
  • Ik kom niet uit met mijn geld. Hoe kan ik dat veranderen?
  • Ik word 18. Wat gaat er allemaal veranderen? Wat moet ik doen?

Wat wij voor je doen

Samen met jou kijken we naar wat er speelt, wat jij nodig hebt en hoe jij zelf verder aan de slag kan. We helpen bij het krijgen van overzicht zodat je zelf de regie weer kunt pakken om te kiezen wat goed voor je is. Als het nodig is ondersteunen we jou en staan we naast je in de stappen die gezet moeten worden.  

We helpen je graag verder. Je hebt hier geen verwijzing of indicatie voor nodig, en onze hulp is gratis.

Team JONG

Woon je in de gemeente Alkmaar, Bergen, Heiloo, Uitgeest, Castricum of Dijk & Waard? Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Neem contact op met team JONG. Je kunt ons bereiken via de mail, chat of whatsapp: 06 12674236.
Je kunt met ons chatten op werkdagen tussen 9 – 17u. Klik op de knop rechtsonder in de website.

Jongeren in Den Helder

Woon je in Den Helder? Dan hebben we een speciale website waar je kunt zoeken naar activiteiten en waar je je vragen kunt stellen.

Gevoelens over je gender of je lichaam

Let op: deze ondersteuning is er alleen in de regio’s Midden-Kennemerland, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard), Zuid-Kennemerland en de gemeenten, Den Helder, Schagen, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn.

Jouw seksuele voorkeur of gevoelens over je gender of lichaam kunnen je in de war brengen. Misschien voel je je eenzaam. Of misschien heeft jouw omgeving moeite met wat je doet of voelt? Wij zijn er voor je met informatie, begeleiding en advies. 

18+, wat nu?

Als je 18 wordt ben je volgens de wet volwassen. Dit betekent dat je nu ook zelf een woning kan kopen of huren. Maar er verandert nog veel meer. Je hebt bijvoorbeeld een DigiD en een eigen bankrekening nodig. Wij helpen je om je hier goed op voor te bereiden. 

Activiteiten in jouw buurt

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de gemeenten Drechterland en Den Helder

Vaak worden er in jouw omgeving veel leuke activiteiten georganiseerd. Dat is gezellig en je kan veel nieuwe mensen leren kennen. Ben je tussen de 12 en 23 jaar? Dan helpen we je graag om in jouw buurt mee te doen aan leuke activiteiten. Of om samen met anderen zélf iets te organiseren voor de mensen in jouw buurt.  

Wil je (weer) aan het werk of een opleiding volgen?

Zoek je een baan? Wil je een opleiding of cursus volgen? Wij helpen je. Dat betekent dat we je ondersteunen om (weer) te beginnen met werken of een opleiding te volgen. We kijken samen wat je nodig hebt en begeleiden je stap voor stap naar een baan of een opleiding die bij je past. 

Sporten, bewegen en gezond eten

Let op: deze ondersteuning is er alleen in de regio’s Midden-Kennemerland, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard) en de gemeenten Drechtenland, Enkhuizen, Hoorn, Den Helder en Schagen.

Sporten en bewegen is heel goed voor je. Je voelt je fitter en je voorkomt overgewicht. En vaak is het ook gezellig om samen te sporten of activiteiten te doen. Daarom kijken we graag samen met jou welke sport of beweging bij jou past. Misschien kan je gaan voetballen of dansen. Of je kan meedoen met een wandelclub. We helpen je ook om te leren hoe je gezond kan eten. We helpen je stap voor stap om gezonde keuzes te maken. Of we zetten de hulp in van je huisarts of een diëtist. Samen helpen we je om je gezond en fit te voelen. 

Zorg jij voor een ziek familielid? 

Let op: deze ondersteuning is er alleen in de regio’s Midden-Kennemerland, Noord-Kennemerland (uitzondering Dijk & Waard), Zuid-Kennemerland, West-Friesland en de gemeenten Den Helder, Schagen

Meer jongeren dan je denkt zijn mantelzorger. Bijvoorbeeld als je jouw broertje helpt met aankleden omdat hij een beperking heeft. Of als je jouw moeder helpt met boodschappen doen en het huishouden omdat ze dit zelf niet meer kan. Dat is heel fijn, maar dit betekent ook dat jouw jonge leven anders is dan anderen. Wil je hier een keer over praten of wil je je ei kwijt? Je zorgen delen met anderen kan je helpen om goed voor jezelf te kunnen zorgen.  

We zijn er voor iedereen

Je kan met al je vragen bij ons terecht. Grote vragen, kleine vragen. Lastige onderwerpen en leuke dingen. En iedereen is welkom bij ons. Wij luisteren naar je en zoeken samen naar een oplossing. Jij bepaalt wat er gebeurt, wij ondersteunen waar we kunnen. Dus laat ons vooral weten wat we voor je kunnen doen. Ook als je alleen even wilt praten. 

Heb je interesse in een cursus?