Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Activiteiten/cursussen

Onze cursussen nemen een vaste plaats in binnen ons aanbod. Tijdens een cursus ontmoet u mensen die zich in vergelijkbare situaties bevinden of die vergelijkbare vragen hebben. U leert, luistert, praat en denkt mee in een ontspannen sfeer. De cursussen hebben alle een ander karakter. Soms ligt het accent op het opdoen van kennis en vaardigheden, dan weer ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen.

Cursusoverzicht

De cursussen staan op alfabetische volgorde. Zij starten bij voldoende deelname.

Door op de titel van de cursus te klikken vindt u meer informatie over de betreffende cursus.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u belangstelling voor een van onze cursussen dan kunt u dit aangeven via het inschrijfformulier bij de betreffende cursus. Er wordt dan met u contact opgenomen om te beoordelen of u in aanmerking komt voor deelname aan de cursus. Voor telefonische aanmelding of voor meer informatie kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op tel.  088 - 0075 000.

 

Voor jongens en meiden tussen de 12 en 16 jaar woonachtig in de gemeente Hoorn.

Lees verder

Op dinsdag 30 mei 2017 start de training Grenzen aangeven. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die regelmatig in contact komen met mensen. Bijvoorbeeld in het werk in een buurthuis of bij een (sport)vereniging.

Lees verder

In deze training leert u hoe u zorgt voor een goede naam, bekendheid bij de juiste personen en organisaties en brengt u uw organisatie aan het voetlicht.

De training is voor inwoners van Den Helder.

Lees verder

Wanneer u uit elkaar gaat, komt er veel op u af. Om u op weg te helpen hebben wij voor inwoners uit Alkmaar een spreekuur ingesteld op woensdagochtend in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Overdie en donderdagochtend in het Centrum voor Jeugd en Gezin in wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar.

Lees verder

MEE & de Wering biedt een cursus budgetteren in groepsverband aan waarin u een jaarbegroting leert maken. Hierdoor krijgt u een helder overzicht van uw inkomsten- en uitgavenpatroon. Tegelijkertijd wordt samen met u gekeken naar en gewerkt aan eventuele verandering in uw koopgedrag.

Deze cursus wordt gegeven op twee locaties:
Alkmaar (voor inwoners van Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk.)
Schagen

Lees verder

Vrijwel ieder mens wordt op een bepaald moment in zijn/haar leven geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. De rouwgroep kan het rouwproces vergemakkelijken doordat het verlies bespreekbaar wordt, men gestimuleerd wordt actief met de verwerking om te gaan en omdat de groep een steunpunt is. Zo kan voorkomen worden dat men vastloopt in het rouwen. Inwoners uit Alkmaar, Heiloo, Bergen en Langedijk kunnen aan deze cursus deelnemen.

Lees verder

De cursus 'Ho...tot hier en niet verder' is een weerbaarheidstraining voor volwassen vrouwen die moeilijk leren. Door middel van spel, bewegen en praten staat u stil bij wat u wilt, kunt en doet. U oefent hoe u uw stem krachtig kunt gebruiken en hoe u sterk staat zodat u rustig en stevig overkomt, ook in moeilijke situaties. We doen oefeningen waarin u leert voor uzelf op te komen en uzelf te verdedigen zodat uw zelfvertrouwen toeneemt.
U krijgt een werkboek mee met opdrachten om thuis te doen. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten.

Lees verder

Deze cursus is bedoeld voor moeilijk lerende volwassenen.

Lees verder
1 0 1 2 3 4 5
Vorige  
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's