Start Supporters voor Supporters

Voor mensen die al even niet meer actief zijn op de arbeidsmarkt kan de overgang naar werk best een grote stap zijn. MEE & de Wering start daarom 14 november een nieuw traject. Onder de naam ‘Supporters voor Supporters’ worden mensen begeleid die al een tijdje geen werk hebben. Deelnemers volgen workshops, worden fysiek fitter en doen werkervaring op bij een bedrijf dat past bij hun wensen en talenten. Daarnaast wisselen deelnemers ervaringen uit en krijgen ze ondersteuning bij allerlei zaken die met werken te maken hebben.

Het traject duurt zes weken, waarin de deelnemers andere leuke mensen leren kennen, verschillende sporten uitproberen, ze gezamenlijk gezond eten en een (hernieuwde) kennismaking krijgen op de arbeidsmarkt. “Door middel van werkervaring is de stap naar een nieuwe (vrijwilligers)baan of opleiding een stuk kleiner”, aldus Wendy Dekker van MEE & de Wering.

Vanaf dinsdag 14 november komt de groep zes weken lang elke dinsdag bijeen van 09.30 uur tot 15.00 uur in het AFAS Stadion in Alkmaar. Deelname is kosteloos. De groep behelst maximaal 15 personen