Ping Pong Alkmaar scoort met de gezondere kantine

De sportkantine van Ping Pong Alkmaar heeft op zondag 20 november tijdens de eredivisiewedstrijden de topprestatiebadges voeding 1 en 2 van JOGG-Teamfit ontvangen. Ingrid van der Horst, kantinebeheerder, nam de badges namens de vereniging in ontvangst uit handen van JOGG-Teamfit coach Emma Swart. Leden, ouders en andere aanwezigen konden na de uitreiking zelf ervaren hoe lekker het gezondere aanbod in de kantine is.

In juni 2021 is Ping Pong Alkmaar gestart met JOGG-Teamfit. Ingrid ging direct aan de slag met de uitbreiding van het assortiment en de wens van de leden voor gezonder eten in de kantine. Onder begeleiding van de JOGG-Teamfit coach heeft de vereniging het aanbod in de kantine aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ingrid noemt zelf dat het helemaal niet moeilijk was, zoals veel kantinebeheerders denken: ‘We begonnen met het aanbieden van groente en fruit in een vitrine en daarna hebben we ook andere gezondere snacks aan het assortiment toegevoegd’.

Inmiddels kunnen bezoekers bij de tafeltennisvereniging ook kiezen voor een bruine tosti, wraps, broodjes gezond en vers groente en fruit. “Zowel onze eigen tafeltennissers als bezoekende verenigingen zijn heel enthousiast over ons uitgebreide assortiment. De jeugd kiest steeds vaker onze eigen gemaakte gezondere snicker en de volkoren tosti”, aldus Ingrid.

Ping Pong Alkmaar is de eerste vereniging in Alkmaar die de topprestatiebadges voor een gezondere sportkantine toegekend kreeg door JOGG-Teamfit. Gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen het juiste voorbeeld wordt gegeven en er een gezondere keuze beschikbaar is.

Ook meedoen? Alleen dit jaar is er budget beschikbaar om de kantine gezonder te maken. Meld je aan bij JOGG-Teamfit. JOGG-Teamfit coach Emma Swart komt langs en begeleidt jullie locatie kosteloos. Zo zorg je er samen voor dat jullie sportlocatie gezonder én nog gezelliger wordt. Kijk voor meer informatie op www.teamfit.nl of mail naar emma.swart@teamfit.nl (bellen en whatsappen mag ook naar 0610222343.