MEE & de Wering stelt innovatieve VR-game ReAction tegen steekgeweld onder jongeren beschikbaar voor gemeenten en welzijnsorganisaties

Onze jongerenwerkers Bas Ouwens en Nikkie Siersma stonden vrijdag 3 februari met de innovatieve VR-game ReAction tegen steekgeweld onder jongeren met een hele pagina in de Telegraaf.

Met de VR-bril stapt de jongere een interactieve, digitale ervaringswereld binnen waarin de keuzes van de speler een directe invloed hebben op de gebeurtenissen in de game. De jongere wordt voor dilemma’s geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Gevolg is bewustwording van de eigen verantwoordelijkheid en ondervinden dat er altijd ruimte is om bijvoorbeeld hulp te vragen. Na het spelen van het spel gaan jongerenwerkers van de eigen gemeente in gesprek met de jongeren. 

ReAction is tot stand gekomen met Jongerenwerk Den Helder in samenwerking met ruim twintig organisaties zoals het Ministerie van Justitie & Veiligheid, AdSysCo, en ruim tachtig jongeren uit de testgemeenten Den Helder/Texel, Zaanstad en Rotterdam.

MEE & de Wering stelt ReAction tegen steekgeweld onder jongeren als bedienmodel beschikbaar voor elke welzijnsorganisatie en gemeente in Nederland.  De game is te gebruiken binnen gastlessen op scholen, buurthuizen en semi-residentiële instellingen.

Bent u werkzaam als beleidsadviseur binnen de Openbare Orde en Veiligheid, als jongerenwerker, maatschappelijk werker, docent of binnen de Jeugdzorg en wilt u steekgeweld onder jongeren ook stoppen? Neem contact op met Susan Rozemeijer, projectleider ReAction tegen steekgeweld onder jongeren via info@susanrozemeijer.nl

Bekijk hier meer informatie over ReAction: https://www.meewering.nl/actueel/reaction/