MEE & de Wering en AZ verlengen maatschappelijk partnerschap

Sinds 2014 zijn MEE & de Wering en stichting Vrienden MEE maatschappelijk partner van AZ. Vanwege de tevredenheid over de samenwerking is het maatschappelijk partnerschap met vijf jaar verlengd.

Raoul van der Wel: “Talent staat altijd centraal”

“Net als AZ kijken wij naar de talenten van mensen en proberen we die optimaal te ontwikkelen”, zegt Raoul van der Wel, manager Projecten bij MEE & de Wering. “Zowel AZ als MEE & de Wering zijn zich bewust van de maatschappelijke problematiek. Samen voeren we dan ook projecten uit op het gebied van participatie en inclusie.”

Supporters voor Supporters is een project dat vanuit een gezamenlijke maatschappelijke visie wordt uitgedragen. Het project dat op 1 november weer is gestart in het AFAS Stadion helpt mensen uit de regio Alkmaar met een afstand tot de arbeidsmarkt weer om stappen te zetten richting werk of een opleiding. Naast workshops en trainingen, doen de deelnemers werkervaring op, hiervoor wordt ook het AZ Netwerk benut. De topsportomgeving in het stadion inspireert en stimuleert de deelnemers ook om het beste uit zichzelf te halen met ondersteuning van een coach van MEE & de Wering.

Hetzelfde geldt voor Your next step. Dit programma is er op gericht om jongeren die vroegtijdig van school zijn gegaan zonder startkwalificatie te helpen bij het zetten van de volgende stap richting een opleiding of werk.

Robert Eenhoorn: “We openen graag onze deuren”

Beide projecten worden nog altijd omarmd door AZ. “Vanuit onze maatschappelijke rol wil de club dit soort initiatieven graag steunen”, aldus algemeen directeur Robert Eenhoorn. “We willen meer dan alleen een voetbalclub zijn. We openen daarom graag onze deuren voor Your next step en Supporters voor Supporters van MEE & de Wering.”

Meer informatie over de participatieprojecten van MEE & de Wering vind je hier.