Hulp nodig bij jouw (eerste) belastingaangifte?

Belastingaangifte doen kan soms best lastig zijn. Zeker als je het voor de eerste keer doet. Of als er iets veranderd is in jouw leven. Het is belangrijk dat de aangifte op de juiste manier gedaan wordt. Je kunt anders in de problemen raken of juist financiële voordelen mislopen. Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw belastingaangifte? Een expert die met jou meekijkt? Of heb je een vraag? Je kunt van 1 maart tot en met 30 april op meerdere plekken in Hoorn en omgeving terecht voor hulp bij je belastingaangifte.

Bibliotheek Hoorn: belasting-pc en belastingklas (gratis)

De belastingaangifte moet digitaal gedaan worden. Maar niet iedereen beschikt over een computer. Daarom kun je in de Centrale Bibliotheek in Hoorn terecht bij een speciaal daarvoor ingerichte werkplek tijdens openingsuren. Ook biedt Bibliotheek Hoorn samen met Saskia Dekker van Advieslokaal op zaterdag 8 april gratis een belastingklas aan ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2022. Beperkt plek en aanmelden verplicht. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/belasting.

MEE & de Wering: hulp aan huis (tegen kleine vergoeding)

Liever hulp thuis bij de belastingaangifte? Dit kan tegen een kleine vergoeding. Vraag naar een vrijwilliger van WonenPlus. WonenPlus is er voor 65-plussers en voor mensen met een beperking, een psychische kwetsbaarheid en chronische ziekte. Voor meer informatie en het maken van een afspraak, kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/belasting.

Stichting Netwerk: hulp bij belastingaangifte tot € 25.000 (gratis)

De wijkcentra Grote Waal, Kersenboogerd en De Zaagtand beschikken over een wijkinfopunt waar je terecht kunt voor gratis advies, informatie, invullen van formulieren en verzorgen van correspondentie op het gebied van belastingzaken. Voor meer informatie en openingstijden, kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/belasting.

Formulierenbrigade: hulp bij eenvoudige belastingaangifte (gratis)
Hulp nodig bij je belastingaangifte? De Formulierenbrigade biedt direct hulp en uitleg. Kom naar een van de inloopspreekuren in de Centrale Bibliotheek Hoorn of andere locaties in West-Friesland. Voor meer informatie en openingstijden, kijk op bibliotheekhoorn.nl/belasting.


———————————————————————————————————————

Meer informatie bij de Bibliotheek Hoorn
Contactpersoon: Mariska van de Kamer, werkzaam op woensdag t/m vrijdag
E-mail: mvandekamer@bibliotheekhoorn.nl
T:  0229-285784