Gezond opgroeien in Alkmaar: kinderen van SBO de Vlindertuin gaan meer water drinken.

In het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd is basisschool de Vlindertuin op maandag 10 juni gestart met de Water Drinken-campagne van JOGG Alkmaar. Ieder jaar vraagt JOGG samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

De kick-off op het schoolplein stimuleert de kinderen om meer water te drinken tijdens schooltijd. Gemiddeld consumeert elk kind 6 kilo suiker per jaar uit zoete dranken tijdens schooluren. De Vlindertuin vindt het belangrijk dat kinderen in Alkmaar gezond opgroeien en heeft daarom besloten deel te nemen aan de campagne.

Uit ervaringen van andere basisscholen die overstappen op Water Drinken blijkt dat ouders wel willen dat hun kinderen meer water drinken. Het is echter op school nog steeds gebruikelijk om pakjes drinken mee te geven. Toen de Vlindertuin kennismaakte met de ‘Water Drinken’-campagne van JOGG Alkmaar, werd besloten om hier verandering in te brengen. De school erkent haar rol in de ontwikkeling en het opgroeien van kinderen en streeft ernaar een goed voorbeeld te zijn voor de gemeenschap. Daarom kiezen zij ervoor om dit op een leuke manier te stimuleren.

Water drinken is goed voor de gezondheid en bevordert de concentratie tijdens de les. Het is overal beschikbaar, lekker en vaak gratis. Daarom wordt Water Drinken de eerste keus op de Vlindertuin.

Tijdens de kick-off vertelde JOGG-regisseur Emma over de voordelen van water drinken. De kinderen speelden een quiz over water en dansten op het JOGG-waterlied. Vervolgens kregen alle kinderen hun eigen Water Drinken-bidon, die zij de hele dag door mogen bijvullen. In de klas gingen de leerlingen aan de slag met verschillende opdrachten over water drinken.

Water Drinken en JOGG

Water Drinken is een initiatief van JOGG. Scholen in gemeenten die deelnemen aan de JOGG-aanpak kunnen meedoen aan deze landelijke campagne, die jongeren bewust maakt van de voordelen van water drinken als slimme, gezonde en lekkere keuze. Naast Water Drinken biedt JOGG Alkmaar kennis en begeleiding op de thema’s Gezond Eten, Bewegen en Goed Slapen. JOGG werkt samen met ketenpartners aan het creëren van een gezonde omgeving voor de jeugd van Alkmaar.                     

Het motto van JOGG is: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.