BOR weer van start in verschillende gemeenten

MEE & de Wering is gestart met nieuwe BOR-trajecten. In 10 gemeenten in Noord-Holland kunnen kinderen en hun ouders meedoen met een Begeleide omgangsregeling.

Als mensen tijdens en na hun scheiding gekwetst zijn, kan er snel wrok ontstaan. Ex-partners zien elkaar als de vijand. Als ouders moeizaam afspraken kunnen maken over de omgang met de gezamenlijke kinderen, kunnen ze meedoen met de Begeleide Omgangsregeling.

Tijdens het BOR-traject is er 12 keer een ontmoeting tussen ouder/verzorger en kind, in aanwezigheid van een getrainde vrijwilliger. De ontmoeting duurt maximaal 3 uur per keer. Ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar kunnen meedoen. Dat kunnen kinderen zijn van wie de ouders gescheiden leven, maar ook kinderen die (tijdelijk) uit huis zijn geplaatst.

Het is voor de ontwikkeling van een kind belangrijk om na een scheiding beide ouders te blijven zien. Begeleiding met een BOR-traject zorgt ervoor dat ouders en kinderen weer samen plezierige momenten beleven en verder met elkaar kunnen. Het einddoel is dat de ouder(s) weer zelfstandig de omgang met het kind kunnen organiseren.

BOR-coördinator Mariska Kraakman en BOR-medewerker Walter Kocken benadrukken hoe belangrijk het is voor de psychische gesteldheid van kinderen dat ze normaal met hun ouders kunnen omgaan. ,,Daar hebben ze hun hele leven profijt van.’’

BOR-trajecten worden aangeboden voor inwoners uit de gemeenten Hollands Kroon, Den Helder, Alkmaar, Enkhuizen, StedeBroec, Opmeer, Drechterland, Medemblik, Hoorn en Koggenland.

Informatie voor ouders