Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Activiteiten/cursussen

Onze cursussen nemen een vaste plaats in binnen ons aanbod. Tijdens een cursus ontmoet u mensen die zich in vergelijkbare situaties bevinden of die vergelijkbare vragen hebben. U leert, luistert, praat en denkt mee in een ontspannen sfeer. De cursussen hebben alle een ander karakter. Soms ligt het accent op het opdoen van kennis en vaardigheden, dan weer ligt de nadruk op het uitwisselen van ervaringen.

Cursusoverzicht

De cursussen staan op alfabetische volgorde. Zij starten bij voldoende deelname.

Door op de titel van de cursus te klikken vindt u meer informatie over de betreffende cursus.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u belangstelling voor een van onze cursussen dan kunt u dit aangeven via het inschrijfformulier bij de betreffende cursus. Er wordt dan met u contact opgenomen om te beoordelen of u in aanmerking komt voor deelname aan de cursus. Voor telefonische aanmelding of voor meer informatie kunt u elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op tel.  088 - 0075 000.

 

De cursus 'Ho...tot hier en niet verder' is een weerbaarheidstraining voor volwassen vrouwen die moeilijk leren. Door middel van spel, bewegen en praten staat u stil bij wat u wilt, kunt en doet. U oefent hoe u uw stem krachtig kunt gebruiken en hoe u sterk staat zodat u rustig en stevig overkomt, ook in moeilijke situaties. We doen oefeningen waarin u leert voor uzelf op te komen en uzelf te verdedigen zodat uw zelfvertrouwen toeneemt.
U krijgt een werkboek mee met opdrachten om thuis te doen. De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten.

Lees verder

Bij voldoende belangstelling worden er workshops georganiseerd in de verschillende dorpen in Drechterland speciaal voor 50 plussers.

De workshop Levenskunst! is voor mensen die op zoek zijn naar wat meer sprankel in hun leven.

Lees verder

Veel kinderen worstelen met onzekerheden en het zelfvertrouwen. Vanaf jonge leeftijd worden er veel eisen aan hen gesteld op het gebied van de sociale omgang met anderen en het flexibel aanleren van allerlei nieuwe vaardigheden. Door deelname aan een Bikkeltraining© leren kinderen stevig op beide benen staan en met zelfvertrouwen hun taken aanpakken. Vaak gaat het om een tijdelijk steuntje in de rug zodat het kind net wat steviger en zekerder van zichzelf nieuwe taken en uitdagingen aankan.

Deze bikkeltraining is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Schagen.

Lees verder

Mindfulness is een methode die kan helpen om meer rust in het hoofd te krijgen. De mindfulness oefeningen helpen onder andere om minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met je lichaam. Iedereen kan mindfulness aanleren.

De cursus telt 11 bijeenkomsten. Tijdens elke bijeenkomst leert u één oefening. De meeste oefeningen zijn zittend op de stoel. Er wordt aan u gevraagd om de geleerde oefening thuis te oefenen.

De cursus wordt individueel of in een kleine groep gegeven. U mag zelf uw voorkeur aangeven.

Voor wie:   voor volwassenen met autisme uit de gemeente Beverwijk, Heemskerk of Velsen

Wanneer:   in groepen op woensdagen of individueel op afspraak

Hoe:          intake vooraf

Docent:      Karin Bakker

Karin Bakker is gecertificeerd mindfulness trainer bij volwassenen met autisme.

 

 

Lees verder

MEE & de Wering start een online ontmoetingsgroep voor ouders van een kind met een beperking of een chronische ziekte. Onder de naam ‘Staande blijven in coronatijd’ kunnen ouders onder begeleiding van twee consulenten Sociaal werk met elkaar in gesprek over de onderwerpen waar zij in deze crisistijd tegen aan lopen. De avonden zijn vooral bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen met andere ouders.  

Lees verder
1 2 3
Vorige  
 
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's