Thuisadministratie met een BudgetBuddy

Het kan zijn dat het niet meer lukt om alle bankzaken goed te regelen. Je bent bijvoorbeeld het overzicht kwijt of je krijgt brieven en formulieren die je niet (meer) snapt. Of je hebt geldzorgen en aan het eind van de maand kom je geld tekort. Wij helpen je om (weer) inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven.

Let op: deze ondersteuning geldt alleen voor de regio West-Friesland (uitzondering Koggenland en Stede Broec)

Wat doet een BudgetBuddy?

Een BudgetBuddy kijkt samen met jou of jouw administratie compleet is en helpt je om het overzicht te behouden. We laten zien hoe je jouw bankzaken en rekeningen zelf kan beheren. We leren je bijvoorbeeld hoe je een budget maakt en hoe je je daaraan kan houden. We helpen je met ingewikkelde aanvragen, formulieren of brieven.  Het kan bijvoorbeeld zijn dat je recht hebt op toeslagen of gemeentelijke regelingen. Ook als je schulden hebt kan een BudgetBuddy jou helpen. Dit kan niet altijd, maar we kijken altijd samen met jou naar wat er wel kan.  

Zo werkt het

Stap 1

Je kunt je aanmelden voor een BudgetBuddy via de aanmeldknop. Daarna plannen we een kennismaking. Hierin bekijken we samen wat jij nodig hebt, of een BudgetBuddy jou kan helpen en welke BudgetBuddy het beste bij jou past.

Stap 2

De BudgetBuddy (professionele vrijwilliger) kijkt samen met jou naar jouw administratie. Je gaat aan de slag om je administratie weer op orde te krijgen zodat je weer overzicht krijgt over je geldzaken.  

Stap 3

Als je weer overzicht hebt over je geldzaken ga je samen met jouw BudgetBuddy bekijken wat jij nog meer nodig hebt. Zoals het opzetten van een budgetplan. Of als er bijvoorbeeld schulden zijn dan kijken jullie samen welke acties er dan nodig zijn.

Je probeert oplossingen te bedenken om grote uitgaven te verminderen. En je maakt een plan om alle acties uit te voeren. Als het nodig is dan ondersteunt de BudgetBuddy jou hierin. 

Afspraken die we met elkaar maken

Als klant:   

  • …blijf je zelf verantwoordelijk voor je geldzaken;   
  • …kan je een vrijwilliger niet machtigen;   
  • …houd je zelf controle over je administratie;   
  • …geef jij onze medewerker de informatie die nodig is om te kunnen helpen.; 
  • …ontvang jij de BudgetBuddy bij jou thuis; 
  • …is de inzet van de BudgetBuddy gratis. 

Als BudgetBuddy (professionele vrijwilliger):   

  • …geven we jouw gegevens nooit zonder toestemming door aan anderen;   
  • …nemen we jouw bevoegdheden niet over;   
  • …stimuleren we jouw zelfredzaamheid;  
  • …respecteren we jouw zelfstandigheid.    

Wie zijn de BudgetBuddy’s?

Onze BudgetBuddy’s zijn vrijwilligers die je helpen met je administratie, overzicht en het vinden van oplossingen voor schulden. Zij krijgen een training en begeleiding om je goed te kunnen helpen. Ook vragen we onder andere een bewijs van goed gedrag aan onze professionele vrijwilligers voordat ze BudgetBuddy worden. Hulp van een BudgetBuddy brengt geen verdere kosten met zich mee.