Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Gezocht: voorzitter raad van toezicht – verbindend, ondernemend en resultaatgericht

De raad van toezicht van MEE & de Wering & Groeimee wil op een professionele en maatschappelijk ondernemende wijze toezicht houden op de organisaties. De raad fungeert als sparringpartner, toetst besluiten (belangrijke strategische, organisatie- en investeringsbeslissingen) en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

De raad van toezicht van MEE & de Wering & Groeimee wil op een professionele en maatschappelijk ondernemende wijze toezicht houden op de organisaties. De raad fungeert als sparringpartner, toetst besluiten (belangrijke strategische, organisatie- en investeringsbeslissingen) en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Dit alles conform de vastgelegde statuten, de Visie op toezicht en de Governancecode Sociaal Werk. Leden en de voorzitter van de raad van toezicht hebben het vermogen en de attitude om de raad van bestuur met advies en als klankbord bij te staan. Denk aan onderwerpen zoals het invoeren van zelforganisatie, bevlogen ondernemerschap en kwaliteit van dienstverlening. Zeker als we opschuiven naar maatschappelijk ondernemen, wordt het effectief omgaan met (financiële) risico’s een uitdaging.
Wegens het vertrek van de huidige voorzitter ontstaat er per 1 maart 2019 een vacature voor een voorzitter raad van toezicht.

Nieuwe voorzitter raad van toezicht
We zoeken een voorzitter die beschikt over deskundigheid, voldoende gezag en uitstraling om de leidende rol te vervullen in de raad van toezicht. Met bewezen bestuurlijke ervaring, bij voorkeur opgedaan als voorzitter van een bestuur dan wel raad van commissarissen van een qua grootte vergelijkbare organisatie. De nieuwe voorzitter kent en begrijpt zijn/haar positie als toezichthouder. Ervaring met toezichthouden is een pré. Noodzakelijk is de wens om ook het toezichthouden verder te willen ontwikkelen en te professionaliseren. De voorzitter van de raad van toezicht draagt de ontwikkelingen in het sociaal domein een warm hart toe.

De organisaties - MEE & de Wering en Groeimee - staan voor een inclusieve samenleving: geen mensen aan de zijlijn maar meedoen mogelijk maken. Met een voorzitter raad van toezicht die een sterke betrokkenheid bij de organisatie toont en oog heeft voor de belangen van cliënten, ouders, relaties en medewerkers. Hij/zij brengt eigen ideeën in en levert door zijn/haar niveau, kennis, ervaring, contacten en optreden daadwerkelijk toegevoegde waarde voor de raad van toezicht en de organisatie. De nieuwe voorzitter is in staat als teamspeler te denken en te handelen om –samen met de leden van de raad- tot resultaten te komen.

Wat bieden wij

 • Een uitdagende en afwisselende functie in twee professionele en dynamische organisaties.
 • Een vergoeding van € 5.312,25 (excl. btw) per jaar.

Meer informatie
Kijk op www.meewering.nl/raadvantoezicht voor meer informatie over de raad van toezicht. Daar vindt u ook de volledige profielschets voorzitter raad van toezicht (inclusief informatie over de beide organisaties) en een link naar de Visie op toezicht.
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de heer T.R.A. (Thierry) van der Weide, 06 12 875 745 of per e-mail via sollicitatie@meewering.nl

Uw sollicitatie, voorzien van motivatie en CV, kunt u mailen naar sollicitatie@meewering.nl
Solliciteren kan tot en met 4 februari 2019.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's