Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Cliëntvertrouwenspersoon

Cliëntvertrouwenspersoon MEE & de Wering voor opvang, begeleiding en ondersteuning bij klachten

MEE & de Wering doet er veel aan om te zorgen dat medewerkers, vrijwilligers en cliënten onderling op een goede manier met elkaar omgaan. Wanneer u als cliënt daarover toch een klacht hebt, u niet netjes behandeld voelt of contact wil over een heel belangrijke kwestie waar u eigenlijk niet over durft te praten, dan kunt u terecht bij de cliëntvertrouwenspersoon. Bijvoorbeeld voor een gesprek, begeleiding en ondersteuning bij de afhandeling van de situatie of advies over de te zetten stappen.

Cliëntvertrouwensperoon Birgit Schoenmakers
Birgit Schoenmakers is de vertrouwenspersoon voor alle cliënten van MEE & de Wering.
Hieronder stelt zij zich voor en is aangegeven hoe cliënten haar kunnen bereiken.

Wie ben ik?
Mijn naam is Birgit Schoenmakers. Sinds 1981 werk ik in de gezondheidszorg. Eerst als verpleegkundige in een ziekenhuis en later in de geestelijke gezondheidszorg. In 2000 ben ik gestart als gezinsvoogd voor kinderen met een handicap en voor kinderen waarvan (een van) de ouders een handicap heeft. Daar ben ik in aanraking gekomen met kwaliteit en kwaliteitsnormen in de zorg. In het VUmc waar ik later ben gaan werken heb ik gewerkt aan kwaliteit in de zorg en aan patiëntveiligheid. In mijn vrije tijd ben ik een aantal jaren actief geweest bij Sensoor (de vroegere SOS telefonische hulpdienst). Dat heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar door gebrek aan tijd ben ik gestopt.

Nu heb ik een eigen bedrijf ‘Over Kwaliteit’, werk ik als stafmedewerker voor één dag in de week bij Stichting Mantelzorg en Dementie en ben ik, via Facit, cliëntvertrouwenspersoon. Ik ben lid van de Beroepsgroep CVP. In het najaar van 2014 volgde ik een cursus om me te verdiepen in de specifieke taken van een vertrouwenspersoon voor mensen met een beperking. Als vertrouwenspersoon kan ik mensen van dienst zijn binnen diverse organisaties.

Mijn taken als cliëntvertrouwenspersoon
Het is onder andere mijn taak om met cliënten naar hun rechten te kijken en hen te helpen als het contact tussen cliënt en consulent verstoord is. Soms gaat het om een simpel misverstand, een enkele keer kan de consulent de juiste toon niet vinden. Wat ik doe is:

 • Het bieden van een gesprek naar aanleiding van een klacht of opmerking (dat kan ook per telefoon)
 • Het ondersteunen bij het verwoorden van een klacht of de opmerking.
 • Het ondersteunen bij het organiseren van een bemiddelingsgesprek. Ik kan ook bij het gesprek aanwezig zijn.
 • Het ondersteunen bij het aan de orde stellen van een klacht bij het regiomanagement of de Externe Klachtencommissie van MEE & de Wering.

Vertrouwelijk
Bij dit alles garandeer ik geheimhouding en vertrouwelijkheid en zal ik pas handelen als de cliënt dat ook wil. Ik word weliswaar betaald door MEE & de Wering, maar ik sta daar verder los van. Ik word ingezet via Facit en ik heb een onafhankelijke positie.

Hoe kunt u mij bereiken?
Cliënten, ouders van cliënten of de persoonlijk belangenbehartiger van een cliënt kunnen mij bellen op nummer 0251 – 212 202. U krijgt dan eerst een secretaresse van Facit aan de lijn en die verbindt u dan door met mij. Of zij vragen mij om u te bellen. U kunt mij ook mailen via birgit.schoenmakers@facit.nl.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's