Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Nieuwsbrief MEE & de Wering

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten, professionals en stakeholders. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Kopij aanleveren en reageren:
Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


Juli 2019 – Pleidooi voor een snufje wanorde

Zoals velen met autisme ben ik gehecht aan orde en routine. In de ochtend heb ik een routine waarmee ik na een half uur klaar ben met mijn badkamer routine, kleren, ontbijt en eerste kop koffie. Mijn rugzak heeft een notitieblok, pen en reserve-pen, oplader voor mijn mobiel, eucalyptus-dropjes voor mijn keel, kauwgom en schone kleren indien ik word natgeregend. Op werk heb ik een geordende lijst van programma’s, websites en notities om mijn taken te vervullen. Het gebeurt ook wel regelmatig dat het nakijken van lange documenten en lijsten van contactgegevens een van mijn taken is, dankzij mijn oog voor detail en het feit dat ik een snellezer ben.

Maar desondanks al mijn voorbereidingen, is er nog steeds wanorde in mijn leven. Mijn kamer is een zooitje, met stof op stapels van boeken, dvd’s en tijdschriften. Ondanks mijn opleiding en mijn lange ervaring en interesse in schrijven maak ik nog steeds spelfouten, zelfs in deze columns. Laatst moest ik een afscheidsglossy maken voor een collega, vol met foto’s, afscheidswensen en herinneringen. Velen stuurden een contributie in en het was mijn taak om daar een geheel van te maken. Ik heb er veel tijd en werk ingestopt om mijn waardering te tonen, waarbij ik de glossy meerdere keren controleerde op fouten. En toch kwam er door een blunder van mij twee witte vellen in terecht. Niemands tekst raakte verloren, er waren gewoon twee extra pagina’s die geheel blanco stonden. De collega in kwestie vond dat geen probleem, hij was al zeer blij en ontroerd met de glossy. Maar voor mij was het wel een probleem, tot het punt dat ik bijna meer waarde hechtte aan de glossy dan de collega zelf deed. Waar anderen een indrukwekkende prestatie zagen, kon ik alleen maar de twee witte vellen zien. Gelukkig is mijn werkomgeving bekend met mijn perfectionisme en wist ik mijn woorden te temperen zodat ik de afscheidsborrel niet verpestte. Ik gaf aan waarom deze extra vellen mij zo frustreerde en niemand nam mij iets kwalijk. Desondanks blijft dit toch een misstap die ik nog lang zal herinneren. Het laatste wat ik voor hem kon doen, was maar 99 procent succesvol.

Dat is het nadeel van een geordende geest, van perfectionisme. Je bent zo gefocust om alles op de juiste manier op de juiste plek te plaatsen, dat je weinig tot geen tolerantie hebt voor de realiteit dat het leven geen orde kent. Woorden waarover je dagen hebt gepiekerd worden toch nog op de verkeerde manier geïnterpreteerd. Je vergeet hoe een apparaat werkt, ook al ben je er al jaren mee bekend. Dit overkomt iedereen, met of zonder een beperking. Niemand kan 24 uur per dag, zeven dagen per week, alles perfect doen. Iedereen maakt wel eens een vergissing. Ik weet dat – iedereen weet dat – maar iets weten is wat anders dan iets beseffen, om het in je ziel te voelen. Ik merk op dat ik mezelf soms hardop herinner aan mijn fouten, dat ik streng ben voor mezelf. Te streng. Dat is dan een instantie waar mijn perfectionisme juist een imperfectie is. Ik hoop dat ik met deze publieke erkenning de eerste stap zet om dit probleem op te lossen.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam als ondersteuner communicatie bij MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door Keesnan Dogger.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's