Nieuwsbrief cliënten

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Kopij aanleveren en reageren:
Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


Januari 2017 – Sportief blijven

Ik was verontrust toen ik hoorde dat deelname aan het werkervaringsproject Supporters voor Supporters, waarvoor ik mij had opgegeven, ook bestond uit sportmiddagen. Het was 2013. Mijn meest intensieve lichaamsbeweging bestond destijds uit de trap oplopen met een groot glas chocomelk in de ene hand en een volle bak chips in de andere. Zoals ik al verwacht had, bracht ik die eerste sportmiddag meer aan de zijkant dan op de gymvloer door, zo slecht was mijn conditie. Ik struikelde zo vaak over mijn twee linkervoeten dat ik de eerste paar maanden onder de blauwe plekken zat. Maar ondanks mijn slechte conditie heb ik wel van de sportmiddagen genoten. Sterker nog, ik wist van tevoren dat ik ervan zou genieten.

Tijdens mijn schooljaren had ik een ingewikkelde relatie met de gymlessen. Ik ben altijd meer van boeken en computers geweest dan van voetballen en hardlopen. Dat bleek ook uit mijn sportprestaties; die waren ronduit slecht. Soms was het wel frustrerend dat ik regelmatig als laatste bij de finishlijn aankwam of in het verliezende team zat. Als individu is gym niets voor mij. Als klasgenoot is het echter een ander verhaal. Het was prettig om met andere mensen te zijn in situaties waarbij ik niet hoefde te praten. Dat klinkt mogelijk wat asociaal en ik ben nu heel wat beter met conversaties, maar zo was het toen voor mij. Als we in de sportzaal waren, was het niet nodig om een gesprek te houden. Je luisterde naar wat de gymleraar en je teamgenoten zeiden, en daar bleef het bij. Het maakte niet uit of je wist wat Dirk laatst over Joey zei en of je wel of niet weet hoe je een gesprek moet beginnen. Ik vond dat zeer bevrijdend. Datzelfde gevoel was er tijdens mijn sportmiddagen bij Supporters voor Supporters. Je springt en gooit en klimt en juicht met mensen met wie je anders nauwelijks contact hebt. Een heerlijk gevoel.

Ondanks mijn positieve mening over sporten met anderen, kan ik niet zeggen dat ik daar momenteel actief mee bezig ben. Door mijn werk bij MEE & de Wering, mijn schrijfprojecten en mijn voorbereidingen om uit het ouderlijk huis te vertrekken, heb ik er te weinig tijd voor. Ik zorg er wel voor dat ik elke werkdag een uur op onze desk bike zit. Voor de onwetenden, een desk bike is een hoge stoel met fietspedalen waarmee je jouw voeten kan bewegen achter een bureau. Voor sommigen is het lastig om tegelijkertijd te fietsen en te werken, maar voor mij is het geen probleem en een uitkomst.

Naast actief bezig zijn op de desk bike maakt een half uur fietsen deel uit van mijn woon-werkverkeer. Ook doe ik regelmatig de boodschappen voor mijn ouders op de fiets. Ik ben nu heel wat fitter, wat ik ook terugzie in mijn dagelijks leven. Maar het is helaas niet hetzelfde als sporten in een groep; actief zijn met anderen. Meer dan dat je jouw lichaam traint, bestrijd je ook je eenzaamheid. Een deel van mij vindt dat jammer, dat ik die woordeloze connectie met medesporters mis. Maar tot mijn plezier heb ik vorig jaar wel iets anders ontdekt: een Dungeons & Dragons speelgroep. Dungeons & Dragons is een bordspel waarmee je samen met een handjevol andere mensen aan een tafel zit en als een fantasieheld speelt die heksen en monsters verslaat. Ik heb nog veel over het spel te leren. Maar toch geniet ik ervan en is mijn groep ondanks mijn relatieve onervarenheid blij met mijn positieve persoonlijkheid. Wanneer je onbedreven bent in sport of spel, is sportief blijven pure winst.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door De Beeldredaktie.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's