Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Nieuwsbrief cliënten

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten. De nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Kopij aanleveren en reageren:
Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via n.vanbeelen@meewering.nl of 088 0075 805.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


September 2018 – Romantische (on)kunde

Ik had meer succes als versierder in de kleuterklas dan dat ik ooit had als volwassene. Het was daar dat ik mijn eerste en tot nu toe enige vriendin ontmoette, Vlinder. Dat is niet haar naam, maar ze was wel prachtig als een vlinder. We genoten erg van elkaars kalverliefde, ook toen ik verhuisde naar een andere provincie. Ik weet nog goed dat we beiden van puzzels hielden, dat ik haar later nog diverse brieven heb geschreven en dat ik ooit een droom had over onze bruiloft. Die droom had ik op negenjarige leeftijd, als ik het goed herinner. Maar hoe ouder en wijzer ik werd, hoe duidelijker het werd dat zij voor andere redenen dan ik in die kleuterklas was beland. Een keer legden we de puzzels opzij voor een schaakbord. Nadat ik de eerste zet had gemaakt, pakte zij een pion en plaatste deze in een grote boog op mijn paard, aan het andere kant van het bord. Vlinder keek zo trots. Ik sprak haar niet tegen, ook deden haar ordeloze zetten mijn jonge autistische geest bijna fysieke pijn. Langzamerhand kwam er een emotionele kloof tussen ons in, tezamen met de geografische kloof van het afstandsverschil. Op een dag werd ik wakker met de constatering dat ik al in jaren niet meer aan Vlinder had gedacht, laat staan gezien. En tot mijn spijt had ik weinig drang meer om Vlinder te zien.

Ik heb nooit een andere liefdesinteresse gehad. Hoe ouder ik werd, hoe minder interesse ik erin had. Deels omdat ik bij aanvang van voortgezet onderwijs steeds meer last kreeg van slapeloosheid. Op de hogeschool had ik wel een studiegenoot die interesse had in mij. Ze gaf mij steeds minder subtiel wordende hints dat ze er met mij op uit wilde gaan. Op een dag waren we bezig met computers, waarop de studiegenoot mij op de schouders tikte en vroeg op te staan. Zodra ik dat deed, onderwees ze mij hoe ik moest leiden in een wals. Perplex volgde ik haar instructies op, met geen enkel benul over wat er zou volgen. Toen vroeg ze mij uit voor een muziekfestival. Ik zei razendsnel nee en rende terug naar mijn computer, waar ik mijn ogen vastlijmde aan het beeldscherm. Dat doofde haar interesse in mij. Als ik dat moment nu over kon doen, zou ik me heel wat kalmer gedragen en heel wat aardiger. Maar ik betwijfel of het antwoord ja zou zijn.

Dat is de omvang van mijn ervaring met romantiek. Ondanks dat ik al zes jaar mijn hogeschooldiploma bezit en grote sprongen heb gemaakt in mijn sociale kring en kunde, heb ik geen plannen om die ervaring uit te breiden. Ik heb behoefte aan vriendschap, maar niet aan een partner. Het is mogelijk dat ik aromantisch ben, wat inhoudt dat ik geen romantische aantrekkingskracht voel. Het kan zijn dat ik de juiste persoon nog niet heb gevonden. Ik sta open voor alle mogelijkheden, maar zie niet de noodzaak om mijzelf of mijn omstandigheden drastisch te veranderen. Ik begrijp dat een partner zeer vervullend kan zijn, dat valt makkelijk te zien aan mijn ouders. Ik zou niet bestaan zonder die liefde. Maar alles wat ik nu ben – mijn diploma, mijn baan, mijn vriendenkring, mijn verhalen – heb ik behaald zonder diners bij kaarslicht. Ik voel voldoening in mijn omgeving en elk jaar wordt mijn lijst van prestaties langer. Ook al zal Cupido mij nooit raken, ik weet dat ik van een goed leven zal genieten.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door De Beeldredaktie.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's