Nieuwsbrief cliënten

Onze nieuwsbrief wordt geschreven voor en door cliënten. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar.

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief.

 

Kopij aanleveren en reageren:
Heeft u een leuke tip of idee voor de nieuwsbrief? Dan kunt u contact opnemen met onze hoofdredacteur Niels van Beelen via nvanbeelen@meenwh.nl of 088 6 522 522.

 

In elke nieuwsbrief schrijft Niels van Beelen een column om mensen te intrigeren en informeren.


Mei 2017 – Liever het geschreven woord dan het gesproken woord

Voor mij is het vaak makkelijker om te communiceren met het geschreven woord dan het gesproken woord. Deels komt dat omdat ik verslaafd ben aan verhalen. Stripboeken waren een van mijn eerste verzamelobjecten, snel gevolgd door boeken, eerst in Nederlands en later ook in Engels. Maar mijn voorkeur komt vooral omdat ik voel dat ik beter kan communiceren met het geschreven woord; dat ik mijn gevoelens en intenties het beste kan uitdrukken als ik woorden op papier zet, in plaats van ze uit te spreken.

In mijn jeugd – ik word dit jaar dertig, dus ik mag dat zeggen – was mijn probleem met praten dat je iets moet zeggen in zeer korte tijd. Je moet begrijpen wat iemand tegen je zegt of van je wilt, je moet je woorden verzamelen en dan de desbetreffende woorden uitspreken. Er zijn mensen die afknappen als jouw reactie maar een seconde teveel vergt. Veelal zat ik met gesloten mond tijdens discussies, bijeenkomsten en familiegelegenheden, simpelweg omdat ik niet de ruimte kreeg om een zin te formuleren. Ik kan nu heel wat beter iemand te woord staan, maar voor een lange tijd was dit mijn grootste frustratie. Zonder communicatie is het zeer moeilijk om jezelf als goed functionerend persoon te ontwikkelen. Als ik echter een brief schreef, of een verslag of iets dergelijks, dan had ik veel minder moeite om mijn gedachten te verwoorden.

De reden dat ik een journalistieke opleiding heb gevolgd komt juist omdat ik mijn schrijftalenten wou verbeteren. Ik heb talloze verhalen in mijn hoofd die ik graag de wereld in wil brengen, en de beste manier om dat te doen is door ze op papier te zetten. Daarbij moet ik wel gelijk toevoegen dat op het moment weinig van mijn verhalen meer zijn dan concepten. Het is makkelijker om te dromen van boeken dan om ze daadwerkelijk te maken. Ik hoop wel om dit jaar mijn eerste manuscript te voltooien, een expeditie fantasierelaas met de naam De Idool van de Gehoornde Godin. Het zal afwachten zijn of een uitgever het daadwerkelijk wil publiceren, maar daarop ben ik voorbereid. Ik schrijf voornamelijk om mijn talenten constant te verbeteren, en zoals ik al zei heb ik meer dan genoeg ideeën voor andere manuscripten.

Onlangs gebeurde er wel iets bijzonders. Eerst wou ik deze column besteden aan mijn eerste Dungeons & Dragons sessie. Wat Dungeons & Dragons precies inhoudt valt moeilijk te beschrijven, wat toepasselijk genoeg ook het probleem was met mijn column. Ik vond dat ik een inspirerend verhaal had neergezet over hoe het mij lukte om tien uur met bekende en onbekende personen te besteden dankzij de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een Disney prins en een schelmpriester. Mijn collega’s vonden het echter onbegrijpelijk, en zagen niet in waarom anderen deze kronkelende kroniek interessant zouden vinden. Het bijzondere hier is dat ik deze collega’s al over de sessie in kwestie had verteld, en toen begrepen ze wel wat ik bedoelde. Het lukte mij niet om mijn vertelling van lopende jakhalzen, dronken dwergen en schilderijen van tepelringen in duidelijke woorden neer te zetten met het geschreven woord, maar wel met het gesproken woord. In sommige aspecten is dit een nederlaag, maar ik zie het als een overwinning.

 

Niels van Beelen
Niels van Beelen heeft een Bachelor in Media, Information and Communication (BMIC) en is sinds 2013 werkzaam bij de communicatie afdeling van MEE & de Wering. Hier werkt hij aan de redactie van nieuwsbrieven, het bijhouden van de MEE Vakantiewijzer, het zoeken van evenementen en onderwerpen voor de agenda en Twitter en meer.

Foto is gemaakt door De Beeldredaktie.

Inschrijven voor nieuwsbrief

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's