Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Algemene informatie

Een opleiding volgen is leuk en leerzaam. Het geeft u ook een betere kans op de arbeidsmarkt. Werken zorgt voor inkomsten en een invulling van het leven.

Wilt u weer gaan werken? Heeft u hulp of begeleiding nodig bij het vinden van een opleiding, werk of een werkervaringsplaats? Heeft u vragen over uw WW, Wajong- of bijstandsuitkering? Soms is het lastig vanuit uw persoonlijke situatie een beschikte baan of opleiding te vinden. Wij zijn er om te helpen!

Bijvoorbeeld door een werkervaringsplaats te regelen, een jobcoach in te schakelen of te helpen met een ervaringscertificaat. Hierbij ondersteunen en begeleiden we u. We kijken ook of er nog andere voorzieningen nodig zijn, zodat u zo zelfstandig mogelijk weer verder kunt.

U kunt met onder andere met deze vragen terecht bij MEE & de Wering:

 • Kom ik in aanmerking voor studiefinanciering?
 • Ik ben overbelast, ik kan niet werken. Wat nu?
 • Als ik een uitkering heb mag ik dan een studie doen?
 • Kinderen opvoeden en een baan ernaast, hoe hou ik het vol?
 • Hoe vind ik passend werk?
 • Ik heb een beperking, maar wil werken. En nu?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 088 - 00 75 000. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 -12.00 uur.

 

Projecten Werk & Leren

MEE & de Wering biedt diverse projecten waarbij werkervaring kan worden opgedaan:

SportWerkt!
Heb je een Wajonguitkering of een Bijstandsuitkering? Ben je ouder dan 18 jaar en wil je je levensstijl verbeteren? Dan kun je wel een steuntje in de rug gebruiken! Misschien is ons project SportWerkt! wel iets voor jou. Meedoen is gratis. Klik voor meer info over SportWerkt!

Supporters voor Supporters
Binnen Supporters voor Supporters kun je - wanneer het lastig voor je is om betaald werk te vinden of werkervaring op te doen - zes maanden lang, twee dagen in de week werkervaring op bij een bedrijf dat lid is van de businessclub van een betaald voetbal organisatie. Klik voor meer info over Supporters voor Supporters.

Bewegend naar Werk
Sport helpt om mensen te activeren en verbinden. Met een intensief trainingsprogramma van in totaal negen weken maakt Bewegend naar Werk deelnemers bewust van een gezonde levensstijl, en klaar voor de volgende stap richting een (betaalde) baan of opleiding. Klik voor meer info over Bewegend naar Werk.

Werkwinkel
MEE & de Wering biedt mensen via De Werkwinkel perspectief bij het zetten van stappen richting vrijwilligerswerk, een opleiding of een betaalde baan. Hierbij werken wij samen met gemeenten en het UWV en bieden wij passende ondersteuning aan deelnemers. Klik voor meer info over de Werkwinkel.

Gouden Kans
In het #goudenkansproject doe je in zes maanden tijd de meest bijzondere werkervaring op met een ‘goed gevoel project’. Jij gaat aan een project werken bij een organisatie die er toe doet. Je volgt trainingen en ontwikkelt nieuwe skills. Klik voor meer info over het Gouden Kans project.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's