Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Echtscheidingsspreekuur in Hoorn

Inwoners van de gemeente Hoorn die te maken krijgen met een echtscheiding, kunnen gebruik maken van het Adviesspreekuur Echtscheiding.

Op verzoek van de gemeente Hoorn draait het Maatschappelijk Werk van MEE & de Wering in samenwerking met twee opvoedadviseurs van de GGD Noord Hollands Noorden een "Adviesspreekuur Echtscheiding”. Dit spreekuur is voor de inwoners van Hoorn die vragen hebben omtrent (echt)scheiding. Dat betreft dus niet alleen het verbreken van een huwelijk, maar het verbreken van relaties in de breedste zin van het woord. Met name vragen rondom aanwezige kinderen in de relatie worden beantwoord. Waar gewenst en mogelijk kan er bemiddeld worden tussen ouders bij het maken van een ouderschapsplan. Te denken valt aan: "hoe vertel ik/vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?"
"Hoe begeleiden wij ze zo goed mogelijk door die periode van scheiden?"

Maar ook: "ik overweeg een echtscheiding, hoe verloopt zo’n procedure, wat komt daar allemaal bij kijken? Afspraken in het ouderschapsplan worden niet nageleefd, wat nu?"

Andere praktische vragen die gesteld (kunnen) worden gaan over geld (hoe kom ik aan inkomen, wie betaalt nu de hypotheek of huur) of huisvesting: "hoe kom ik, liefst zo snel mogelijk, aan andere woonruimte?"

Vanuit het spreekuur worden vragen beantwoord over opvoedingskwesties in echtscheidings-situaties en kan er mediation worden aangeboden (één van de maatschappelijk werkers is getraind in Ouderschap Blijft, de ander is mediator).

Er is elke woensdagochtend spreekuur van 09.00 – 11.00 uur in wijkcentrum de Huesmolen in Risdam en elke eerste woensdagavond van de maand van 19.00 – 21.00 uur in wijkcentrum de Grote Beer in de Grote Waal.

U kunt als inwoner van Hoorn op afspraak gebruik maken van het spreekuur.
Om een afspraak te maken, kunt u bellen met de gemeente Hoorn (0229-252200). Vraagt u dan naar de bureaudienst van 1.Hoorn.

 

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's