Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden, komt er veel op u af.

Als u besloten heeft om uw relatie te beëindigen, moet u dat vanzelfsprekend aan uw (ex-)partner vertellen. Het bericht dat u wilt scheiden en waarom u dit wilt, noemen we de scheidingsmelding.

Het besluit dat u wilt scheiden kan bij uw (ex-)partner leiden tot hevige emoties. Het is daarom belangrijk dat uw (ex-)partner weet waarom u deze beslissing genomen heeft. Daarbij helpt een goede scheidingsmelding om de scheiding soepeler te laten verlopen.

Daarnaast is het belangrijk dat er voorlopige afspraken gemaakt worden over praktische zaken. Belangrijker nog, als u kinderen heeft, dat u voorlopige afspraken daarover maakt. Wanneer één van u in een andere woning gaat wonen, kunt u bijvoorbeeld afspraken maken over een tijdelijke omgangsregeling. Bespreek samen met uw (ex-)partner waarover u voorlopige afspraken wilt maken. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met de wensen en belangen van uw kinderen.

De sociaal werkers van MEE & de Wering bieden hulp bij deze én andere facetten rond scheiding.

Voor aanmelding bij de sociaal werkers van MEE & de Wering, heeft u geen verwijzing nodig. U kunt zich telefonisch melden met uw vraag, via ons algemene telefoonnummer 088 – 00 75 000, tussen 09.00 - 12.00 uur. U wordt dan doorverbonden met het aanmeldteam. De medewerker van het aanmeldteam zal u een aantal vragen stellen, om te bepalen welke sociaal werker over de juiste kennis beschikt, om u verder te helpen. Er wordt vervolgens een afspraak ingepland bij de betreffend sociaal werker. In bepaalde gevallen kan het zijn dat u meteen wordt doorverbonden met de sociaal werker die u helpt met uw vraag.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's