Algemene informatie

Soms loopt het niet lekker binnen uw relatie of binnen de familie. Begeleiding of een cursus op dit gebied kan dan soms uitkomst bieden.

Sociaal werk door MEE & de Wering
In Centra voor Jeugd en Gezin en in de Kop van Noord-Holland, op alle voorschoolse voorzieningen en basisscholen vindt u sociaal werkers van MEE & de Wering, Zij zetten zich in ter versterking van kinderen en gezinnen. Vaak gebundeld in teams van hulpverleners van verschillende instanties, zodat er een sluitend pakket aan ondersteuning geboden kan worden. Waar nodig worden kinderen van 0 tot 12 jaar en hun ouders ondersteund en vinden beroepskrachten er consultatie en advies. Bijvoorbeeld over probleemverheldering, vragen rondom opvoeding of problemen waar het gezin tegen aan loopt, hulpverlening en toeleiding naar passende hulp. Voor informatie over mogelijkheden kunt u met ons bellen: 088 – 0075 000 of neem contact met ons op via het formulier op deze site.

Ouderschap Blijft
5 Gesprekken bemiddeling: kortdurend, oplossingsgericht, laagdrempelig.
Het doel van Ouderschap Blijft is dat ouders na een aantal gesprekken weer afspraken maken in het belang van de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Klik onder aan de pagina voor de uitgebreide folder.

Spreekuur 'Echt Scheiden'? Verbinden of verbreken.Wanneer u uit elkaar gaat, komt er veel op u af. Om u op weg te helpen hebben wij voor inwoners uit Alkmaar 2 spreekuren ingesteld, woensdagochtend in het CJG Overdie en donderdagochtend in het CJG in de Mare. Spreekuur is gratis, wel op afspraak.

Begeleide Omgangsregeling (BOR)
De Begeleide Omgangsregeling is bedoeld voor kinderen van 0 tot 12 jaar, waarbij het contact met de niet-verzorgende ouder door een (v)echtscheiding verloren is gegaan of nooit van de grond is gekomen. Vrijwilligers ondersteunen kinderen in een (v)echtscheidingssituatie in de regio's Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. 

Verwijsindex
MEE & de Wering is aangesloten bij de verwijsindex Noord-Holland, een online hulpmiddel voor hulpverleners van jongeren tot 23 jaar. Via de verwijsindex kunnen sociaal werkers van MEE & de Wering eenvoudig met hulpverleners van andere instanties in contact komen. Dit resulteert in een optimale samenwerking en hulp op maat.

Fondsen
Wanneer er sprake is van een schrijnende situatie kan MEE & de Wering landelijke of regionale fondsen aanschrijven met een verzoek tot - financiële - ondersteuning.

Downloads

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's