Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

BudgetBuddy's

Bevindt u zich in financieel kwetsbare situatie en heeft u hulp nodig om uw administratie/financiën op orde te krijgen? Bijvoorbeeld doordat u brieven niet goed begrijpt of doordat u door de bomen het bos niet meer ziet en de post niet meer durft open te maken? Dan kunt u een beroep doen op een BudgetBuddy. Hij of zij helpt u met het zoeken naar oplossingen om schulden af te lossen en/of financiële problemen te voorkomen. Zonder dat u de regie verliest.

Procedure

 1. Na een aanmelding komt een coördinator kennis met u maken. Dit is in principe bij u thuis. Zo’n kennismaking duurt ongeveer een uur. Samen stellen we vast wat het doel is dat u met de BudgetBuddy wilt bereiken.
 2. Daarna gaat de coördinator op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Soms gaat dat heel snel, maar het kan ook zijn dat het wat langer duurt voor we iemand gevonden hebben die bij uw situatie past. We proberen de tijd tussen de kennismaking en het voorstellen van de vrijwilliger altijd zo kort mogelijk te houden.
 3. In ongeveer 3 tot 12 maanden coacht de vrijwilliger u naar uw doel toe. Het hele traject wordt gevolgd en geëvalueerd door de coördinator.
 4. Hebt u uw doel samen met de BudgetBuddy bereikt? Goed gedaan! Wij nemen afscheid van elkaar. Is er meer nodig, dan stellen we het doel of de periode bij.

Hoe kan ik een vrijwilliger aanvragen?

Woont u in de gemeente Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik of Opmeer? Dan kunt u een BudgetBuddy aanvragen. U kunt zelf contact met ons opnemen door op werkdagen tussen 9 en 12 uur te bellen naar 088 – 0075140 of door een e-mail te sturen naar steunpunt@meewering.nl.

Inzet van gespecialiseerde vrijwilligers wordt door de gemeente mogelijk gemaakt en brengt voor u geen kosten met zich mee tenzij u er samen op uit gaat.
Kosten van bijvoorbeeld de bioscoop of een drankje en de rit ergens naar toe zijn dan voor uw rekening.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's