Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Maatjes

Maatjes gaan met mensen met dementie of een ggz-achtergrond thuis (niet in aanleunwoningen) of buiten de deur iets ondernemen. Of ze stimuleren hen om dit te doen. Gewoon samen koffie te drinken, een praatje te maken, een spelletje doen of op stap gaan. Zij doorbreken daarmee het gevoel van eenzaamheid en/of ontlasten daarmee de mantelzorger. Een maatje komt iedere twee weken op bezoek. Misschien kunt u zelfs samen aan de slag om oude contacten weer aan te gaan of samen het verenigingsleven te onderzoeken? Hoe het bezoek van de vrijwilliger eruit ziet bepaalt u.

Maatjes worden getraind om dit speciale vrijwilligerswerk te kunnen doen.

Procedure

 1. Na een aanmelding komt een coördinator kennis met u maken. Dit is in principe bij u thuis. Zo’n kennismaking duurt ongeveer een uur. Samen brengen we uw situatie in kaart en spreken we af wat u van een maatje verwacht.
 2. Daarna gaat de coördinator op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Soms gaat dat heel snel, maar het kan ook zijn dat het wat langer duurt voor we iemand gevonden hebben die bij uw situatie past. We proberen de tijd tussen de kennismaking en het voorstellen van de vrijwilliger altijd zo kort mogelijk te houden.
 3. Wanneer het klikt, dan komt de vrijwilliger in principe één maal per twee weken op bezoek. En zal dit tot maximaal 3 jaar blijven doen. Het hele traject wordt gevolgd en geëvalueerd door de coördinator.
 4. Mochten jullie na 3 jaar eigenlijk nog geen afscheid van elkaar willen nemen, dan is er zomaar een vriendschap ontstaan en trekken wij ons als organisatie terug. Het kan ook zijn dat het contact na de afgesproken periode verbroken wordt. Wij kunnen dan voor u op zoek gaan naar een nieuwe vrijwilliger. U komt dan onderaan een eventuele wachtlijst.

 

Hoe kan ik een vrijwilligers aanvragen?

Woont u in de gemeente Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik of Opmeer? Dan kunt u een maatje aanvragen. U kunt zelf contact met ons opnemen door op werkdagen tussen 9 en 12 uur te bellen naar 088 – 0075140 of door een e-mail te sturen naar steunpunt@meewering.nl.

Inzet van gespecialiseerde vrijwilligers wordt door de gemeente mogelijk gemaakt en brengt voor u geen kosten met zich mee tenzij u er samen op uit gaat. Kosten van bijvoorbeeld de bioscoop of een drankje en de rit ergens naar toe zijn dan voor uw rekening.

 

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's