Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Vrijwilligers West-Friesland

In de regio West-Friesland zijn veel vrijwilligers actief. Ook via MEE & de Wering. Soms zijn zij zelfs de eerste die bij mensen binnen mogen komen. Een andere keer helpen zij samen met maatschappelijk werk of de zorg iemand.

Er zijn heel veel verschillende vrijwilligers. Bijvoorbeeld:

 • Vrijwilligers die helpen bij klussen in en om huis, zoals boodschappen, tuin (WonenPlus Drechterland, WonenPlus Hoorn en WonenPlus Medemblik),vrijwilligers die met mensen met dementie of een ggz-achtergrond thuis of buiten de deur iets ondernemen of hen stimuleren om dit te doen. Zij ontlasten daarmee de mantelzorger.
 • De ontmoetingsgroep rouw (ook wel lotgenotengroep) is er voor mensen (45+), die alleen zijn komen te staan na het overlijden van hun partner. In de ontmoetingsgroep vinden zij een luisterend oor en begrip voor belevingen, verhalen, ergernissen en meer. Bijeenkomsten vinden éénmaal per vier weken plaats en duren ongeveer twee uur: Gespreksgroep Partnerverlies.
 • Maatjes ondernemen iets met mensen met dementie of een psychische kwetsbaarheid (niet in aanleunwoningen), thuis of buiten de deur. Gewoon samen koffie te drinken, een praatje te maken, een spelletje doen of op stap gaan. Een maatje komt iedere twee weken op bezoek: Maatjes
 • Vrijwilligers die mensen coachen bij hun financiële administratie en/of overzicht te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Zij ondersteunen zo nodig bij het zoeken naar oplossingen om schulden af te lossen en/of financiële problemen te voorkomen: BudgetBuddy's
 • Vrijwilligers die mensen in de laatste levensfase en hun mantelzorgers steunen en begeleiden: Terminale zorg. Zij vervullen de taak van de mantelzorger (aanwezig zijn, luisteren et cetera) of zijn bij een hulpvrager zonder mantelzorger aanwezig.

Deze drie laatste groepen noemen wij gespecialiseerde vrijwilligers. Zij worden getraind en begeleid door medewerkers van MEE & de Wering.

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's