Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Onderzoek en diagnostiek

De gedragsdeskundigen van MEE & de Wering bieden op individueel niveau diagnostiek, advies en ondersteunende gesprekken aan jongeren en volwassenen met een vermoeden van een (licht) verstandelijke beperking (lvb). Ook hulpverleners en betrokkenen uit het netwerk kunnen voor advies en consult bij hen terecht.

Het team bestaat uit ervaren orthopedagogen en psychologen die gespecialiseerd zijn in mensen met een beperking.

Waarom een onderzoek?

U bent naar MEE & de Wering gekomen omdat u vragen heeft waarvoor u niet zelf een oplossing weet. Het kan gaan om vragen op het gebied van wonen, werken, geldzaken, opvoeden, leren. U vindt sommige dingen moeilijk en wilt daar graag ondersteuning bij hebben.


Uw ondersteuner of wijk- of gebiedsteammedewerker (na toestemming van de betrokken gemeente) heeft u aangemeld voor een psychologisch onderzoek bij MEE & de Wering. Dit onderzoek is van belang om uit te zoeken welke ondersteuning het best bij u en uw vragen past. Door het psychologisch onderzoek kan duidelijk worden welke hulp u precies nodig heeft en hoe MEE & de Wering deze kan bieden. U leert meer over uzelf.

Wat houdt het onderzoek in?
Tijdens het onderzoek wordt gekeken wat u kunt en waar u moeite mee heeft. Vaak wordt een intelligentietest afgenomen. Dan krijgt de onderzoeker informatie over uw niveau van denken. Ook vult u soms vragenlijsten in of heeft u een gesprek met de onderzoeker. Dan kunt u samen bespreken wat er precies aan de hand is. Als u het goed vindt, heeft de onderzoeker ook een gesprek met iemand die u goed kent. Hierdoor krijgt de onderzoeker een duidelijker beeld over u. Degene die u onderzoekt, bespreekt met u de resultaten van het onderzoek en welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn.

Hoe verloopt het onderzoek?
Vaak is één afspraak voldoende; soms is een tweede afspraak noodzakelijk. Een onderzoek duurt ongeveer twee uur en vindt meestal plaats in het kantoor van MEE & de Wering. Wanneer u gebruik maakt van een (lees) bril, wilt u deze dan mee brengen bij het onderzoek?

Downloads

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's