Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Vrijwilligers voor Levensvragen en Bezoekdienst aan weduwe en weduwnaars (Den Helder)

Soms is het fijn om gedachten met iemand te kunnen delen: dat is de insteek van zowel 'Levensvragen' als Bezoekdienst aan weduwe en weduwnaars.

Samen in gesprek 

Soms is het fijn om gedachten met iemand te kunnen delen of een steuntje in de rug te krijgen om zelf weer verder te kunnen. Dat is de insteek van Levensvragen, de Bezoekdienst in Den Helder aan weduwe en weduwnaars en Samenkracht. Voor deze diensten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die graag het gesprek aangaan of tijdelijk wat extra ondersteuning willen bieden. Levensvragen biedt senioren betekenisvolle gesprekken met enthousiaste, betrokken en deskundige vrijwilligers. Als vrijwilliger bij Levensvragen wordt u, op den duur, een vertrouwde gesprekspartner voor degene die u bezoekt. 

Met de Bezoekdienst voorziet het Ouderenadvies in de behoefte van weduwen en weduwnaars om te kunnen praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Als weduwe of weduwnaar weet u wat het betekent om een levenspartner te verliezen en kunt u uw ervaringen delen met iemand die dit nog maar kort geleden heeft meegemaakt. In de gesprekken kunt u vertellen hoe u met het verlies omgaat en hoe u invulling geeft aan het leven zonder partner. 

Samenkracht biedt ondersteuning in het versterken van de eigen regie en het sociale netwerk van senioren. De vrijwilligers van Samenkracht ondersteunen senioren zowel praktisch als mentaal. 

Training/intervisie Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger ontvangt u eerst een gezamenlijke training van één dagdeel. Regelmatig komen de vrijwilligers van Levensvragen, de Bezoekdienst en Samenkracht bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten worden geleid door een maatschappelijk werker. 

Aanmelden

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Linda Laagland Winder, tel 088 0075 200, e-mail l.laagland@meewering.nl

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's