Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Vrijwilligersinformatie

Vrijwilligers spelen een grote rol in de samenleving. MEE & de Wering herkent hun waarde en kracht en draagt bij aan het versterken van rol, regie en kracht.

Wist u dat vrijwilligers een hele belangrijke rol in de samenleving spelen? De betekenis van vrijwilligers voor het dagelijks leven van onze hulpvragers en hun naasten is groot. Door de zorg en ondersteuning van vrijwilligers kunnen zij weer verder met hun leven, weer meedoen! MEE & de Wering (h)erkent hun waarde en kracht en staat voor kwalitatief sterk vrijwilligerswerk.

Bij MEE & de Wering zorgen we voor goede deskundige ondersteuning van onze vrijwilligers. Als vrijwilliger krijgt u goede scholing en begeleiding. We gaan daarbij uit van uw eigen werk en/of levenservaring en aan welke ondersteuning u zelf behoefte hebt. Ook worden er diverse interessante en gezellig (thema)bijeenkomsten georganiseerd. U krijgt een vast aanspreekpunt en we bieden u een reiskostenvergoeding aan.

Onze 550 vrijwilligers zijn via MEE & de Wering in Noord-Holland actief in veel verschillende diensten en projecten. Zij zetten zich in voor anderen in hun omgeving en ondersteunen bij diverse taken. Heel praktische zaken zoals hulp bij de administratie, boodschappen of tuinonderhoud, maar ook bij het versterken van de eigen kracht, het ontlasten van mantelzorgers en het welbevinden van kwetsbare mensen. Samen ondernemen zij een activiteit zoals een spelletje, wandeling of zijn zij gewoon aanwezig.

Overweegt u om vrijwilliger te worden?
Bij MEE & de Wering zorgen we voor goede deskundige ondersteuning van onze vrijwilligers. Als vrijwilliger krijgt u goede scholing en begeleiding. We gaan daarbij uit van uw eigen werk en/of levenservaring en aan welke ondersteuning u zelf behoefte heeft. Ook worden er diverse interessante en gezellige (thema)bijeenkomsten georganiseerd. U heeft een vast aanspreekpunt en we bieden een reiskostenvergoeding aan. De afspraken die wij met u maken leggen we vast in een overeenkomst en u gaat akkoord met onze gedragscode. Tevens vragen wij u om een verklaring omtrent gedrag (VOG) bij ons in te leveren; hieraan zijn geen kosten verbonden.

Bij MEE & de Wering kunt u het verschil maken en werkelijk iets voor een ander betekenen. Ook als u zelf kwetsbaar bent. Jong tot oud zet zich in door zinvol vrijwilligerswerk te verrichten waarin plezier voorop staat!

Wilt u ook iets doen voor een ander? Laat het ons weten, bel of mail naar info@meewering.nl tel. 088 - 0075 000 of kijk op de vacaturepagina voor vrijwilligerswerk

In de regio IJmond (gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen) wordt het vrijwilligerswerk gecoördineerd door Steunpunt Vrijwilligers Beverwijk, Steunpunt Vrijwilligers Heemskerk resp. Servicecentrum Vrijwilligerswerk Velsen. De vrijwilligersvacatures zijn gebundeld op www.beverwijkheemskerkvoorelkaar.nl en www.vrijwilligerswerkvelsen.nl.

In de regio Zuid-Kennemerland kunt u voor het vinden van vrijwilligerswerk en advies en ondersteuning hierover, terecht bij Haarlem voor Elkaar. Ook aanbieders van vrijwilligerswerk kunnen daar hun zoekopdracht plaatsen. www.haarlemvoorelkaar.nl

In de regio Noordkop (gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder) kunt u terecht bij Noordkopvoorelkaar, voor vrijwillige inzet en informele zorg. Iemand helpen of juist hulp nodig? Ga naar www.noordkopvoorelkaar.nl.
Vrijwilligers uit Den Helder kunnen via de Vrijwilligers Academie gratis online trainingen volgen over diverse onderwerpen. Ook worden er tegen onkosten fysieke trainingen aangeboden. Kijk voor het aanbod op de site van de Vrijwilligers Academie.

In de regio Alkmaar (gemeenten Alkmaar, Bergen en Langedijk) kunt u voor ondersteuning, scholing, nieuws, projecten en vacatures op het gebied van vrijwillige inzet terecht bij Team Vrijwillig. Iemand helpen of juist hulp nodig? Ga naar hun online platform op www.teamvrijwillig.nl.

 

 

Downloads

Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's