Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Smart met Geld

Het programma Smart met Geld richt zich op het vergroten van bewustwording en financiële weerbaarheid van kwetsbare jongeren van 15 tot 18 jaar. Het bestaat uit verschillende onderdelen, die samen een integrale aanpak vormen: een training voor leerlingen, gastlessen, themabijeenkomsten voor ouders en een e-learning.

Een trainer van MEE & de Wering leidt docenten via het train-de-trainer-principe op om leerlingen inzicht te geven in de waarde van geld en bewust om te gaan met geld. De training is praktijkgericht, met als resultaat: jongeren leren verstandige financiële keuzes te maken, wat bijdraagt aan een financieel zorgeloze toekomst.

 

Proefles Smart met Geld

De Proefles 'Grip op je uitgaven' van MEE & de Wering geeft een voorproefje van de interactieve training Smart met Geld. Het doel van deze training is om leerlingen in het praktijkonderwijs, VSO, VMBO-basis en MBO niveau 1 inzicht te geven in de waarde van geld en de relatie tussen inkomsten en uitgaven. Deze proefles bestaat uit een filmpje van 12 minuten. Met de bijbehorende instructies kun je daar een les van 50 minuten van maken, die op elk moment met de leerlingen is te doen.

Voor wie is dit nog meer een handige tool?
De e-learning is ook zonder de training Smart met Geld te gebruiken. De online tool is openbaar toegankelijk, zodat niet alleen praktijkschoolleerlingen, maar ook andere kwetsbare jongeren er profijt van kunnen hebben. 

Ouders/verzorgers maar ook vrijwilligers zoals budgetmaatjes kunnen dit als ‘ingang’ gebruiken om in gesprek te komen met de jongeren over het thema omgaan met geld.

Het leerprogramma is ook zeer geschikt voor professionals (zoals jeugd- en gezinswerkers, (schuld) hulpverleners, jongerenwerkers en leerkrachten) om in te zetten in de ondersteuning en dienstverlening die zij bieden aan kwetsbare jongeren.

Meer informatie

 

Website: www.smartmetgeld.nl

E-learning: Smart met Geld e-learning

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's