Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Kinderarmoede

Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede. De armoede uit zich onder meer in (zeer) beperkte financiële middelen, sociale uitsluiting, gezondheidsproblematiek en beperkte toegang tot onderwijs. Er is veel ‘stille’ armoede: het is vaak niet zichtbaar dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen of kinderen zonder ontbijt de deur uit moeten.

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 gaat de gemeente Medemblik het project Kinderarmoede van start. In de gemeente Medemblik leven naar verwachting ca. 900 kinderen (leeftijd 0 – 18 jaar) in armoede. Het project richt zich op het voorkomen van schulden en op het bieden van ondersteuning zodra er schuldenproblematiek speelt.

Het project bestaat uit drie pijlers:

Inventarisatie
In de gemeente Medemblik zijn verschillende organisaties actief die ondersteuning bieden aan gezinnen in armoede. Tevens zijn er regelingen waar deze gezinnen gebruik van kunnen maken. Op dit moment is niet helder welke initiatieven er allemaal zijn, wie hiervan gebruik maken en of er optimaal gebruik gemaakt wordt van deze mogelijkheden.  Om overzichtelijk te krijgen welke initiatieven en regelingen er binnen de gemeente Medemblik actief zijn, wordt er gestart met een inventarisatie hiervan. |

Intensivering samenwerking met scholen
Basisscholen en scholen voor het voorgezet onderwijs zijn een perfecte en aangewezen plek om kinderen bewuster te laten worden van het belangrijke thema ‘bewust omgaan met geld’. De samenwerking met de scholen zal dan ook intensief worden aangegaan, om op deze manier de leerlingen direct te bereiken.

Laagdrempelige hulp naast de gemeentelijke schuldhulpverlening
MEE & de Wering heeft jarenlange ervaring opgebouwd met zogenoemde Budgetbuddy’s. Dit zijn opgeleide vrijwilligers die aan de slag gaan, voor mensen die in de financiële problemen dreigen te raken. De vrijwilliger helpt bij het ordenen van de administratie, denkt mee bij het vinden van oplossingen en wijst de weg naar professionele hulp. Dankzij de inzet van deskundige vrijwilligers wordt de inwoner met schulden in staat gesteld om overzicht te houden op de financiën. De ondersteuning van mensen met schulden is er op gericht om hen de regie op hun (financiële) huishouden terug te geven. Zij zijn continu betrokken, zodat ze het uiteindelijk zelf kunnen.

Wilt u meer informatie over het project Kinderarmoede?
Neem dan contact op met Anja Lems, projectleider, via a.lems@meewering.nl of T 06 - 1896 2953

Downloads

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's