Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

DemenTalent

DemenTalent begeleidt mensen met dementie naar vrijwilligerswerk en wil het taboe op dementie verbreken door het geven van voorlichting. Bij DemenTalent wordt vooral gekeken naar wat iemand met geheugenklachten wél kan. Aan de hand van talenten, wensen en mogelijkheden wordt passend en leuk vrijwilligerswerk gezocht. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging, in het onderwijs, het groen of een kringloopwinkel.

Ambassadeurs
Sinds februari dit jaar zijn projectleiders Jur Sluis en Chris Lammers als vrijwilligers actief met het opstarten van DemenTalent. Beide projectleiders hebben beginnende dementie. Chris Lammers verzorgt de voorlichting op scholen, en Jur Sluis heeft onder andere de gesprekken met de sportverenigingen gevoerd. Door hun inzet voor DemenTalent laten zij in de praktijk zien dat ook mensen met geheugenklachten veel kunnen bijdragen in de samenleving. Jur en Chris geven aan dat ‘dementie niet betekent dat je hele leven in duigen valt. Het geeft veel voldoening om vrijwilligerswerk te doen. Het is belangrijk dat je aangeeft wat je wel en niet kunt, en dan is er nog veel mogelijk.’ De projectleiders worden in hun activiteiten ondersteund vanuit organisatie MEE & de Wering.

Aanmelden
Doe vrijwilligerswerk dat past bij uw interesses en kwaliteiten en waar u blij van wordt en energie van krijgt via DemenTalent Hoorn. U kunt zich aanmelden voor vrijwilligerswerk of wanneer u, als organisatie, een mooie vrijwilligersvacature hebt via 088 – 0075 140 of i.karsten@meewering.nl. Voor DemenTalent in Den Helder kunt u contact opnemen met Liesbeth Cos via 088 - 0075 200 of l.cos-buis@meewering.nl

Deelnemende organisaties
DemenTalent is tot stand gekomen door samenwerking tussen MEE & de Wering en Wilgaerden, Omring, Geriant, Ouderenraad Hoorn, Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland en Vrijwilligerspunt Westfriesland. Diverse (sport)verenigingen en organisaties hebben zich verbonden aan DemenTalent. Zij bieden een werkplek aan vrijwilligers met dementie en ondersteunen hen daarbij. De gemeente Hoorn financiert DemenTalent vanuit haar innovatiebudget zorg en welzijn.

Actieplan Zorgzame Samenleving
DemenTalent is één van de activiteiten uit het actieplan Zorgzame Samenleving. Gemeente Hoorn en organisaties Geriant, Omring, MEE & de Wering, Ouderenraad Hoorn, Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland en Vrijwilligerspunt Westfriesland werken vanuit dit actieplan samen aan goede ondersteuning van mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers. Voor meer informatie: www.hoorn.nl/zorgzamesamenleving.

MEE & de Wering Hoorn

Koopvaarder 1
1625 BZ Hoorn

Tel. 088 - 0075 140

info@meewering.nl

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 17.00 uur

Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

 

Echtscheidingsspreekuren:
Er is elke woensdagochtend echtscheidingsspreekuur van 09.00 uur tot 11.00 uur (Locatie Risdam, wijkcentrum de Huesmolen) en de eerste woensdagavond van de maand (19.00 uur – 21.00 uur, wijkcentrum Grote Waal).

De inwoners van de gemeente Hoorn kunnen een afspraak inplannen via de bureaudienst van 1. Hoorn (0229-252200).

MEE & de Wering Den Helder

Bernhardplein 76E
1781 HK Den Helder

Tel. 088 – 0075 200
info@meewering.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 08.30 tot 17.00 uur

Voor het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen9.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

Inloopspreekuur Vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar
Maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur.

WonenPlus Den Helder
Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u maandag, dinsdag en donderdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen; 088 - 00 752 61.

Sociaal Raadslieden
Voor het maken van een afspraak met één van onze sociaal raadslieden kunt u van maandag t/m vrijdag, van 09.00 - 12.00 uur bellen met 088 - 0075 200.
U kunt natuurlijk ook via de mail een afspraak maken: info@meewering.nl

Downloads

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's