Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Arbeidscoach

Campagne arbeidscoach
Er komt veel op u af als een werknemer zich ziek meldt, of als een werknemer minder functioneert. Soms ligt de oorzaak bij persoonlijke problemen zoals schulden, familiezaken of andere belemmeringen. Of er is sprake van een beperking. Deze persoonlijke problemen kunnen het functioneren van een werknemer beïnvloeden. MEE & de Wering (regio Noordwest-Holland) helpt u hierbij. Dit doen wij door gecertificeerde arbeidscoaches in te zetten.

Meer weten?
Klik hier voor de campagnewebsite arbeidscoach.

Ondersteuning werkgevers

Wij bieden ondersteuning gericht op het voorkomen van uitval -of verminderd functioneren- van uw werknemer. Wij doen dat door het inzetten van gecertificeerde integrale arbeidcoaches. De arbeidscoach begeleidt een medewerker die ziek is, belemmeringen ondervindt bij uitvoerende werkzaamheden gerelateerd aan het werk of binnen de privésfeer.

Werknemers

Uitval of verminderd functioneren van uw werknemer met een beperking/belemmering wordt vaak niet veroorzaakt door het werk of de werkomgeving, maar heeft er wel veel invloed op (bijvoorbeeld persoonlijke problemen, schuldenproblematiek). Onderzoek wijst uit dat minstens één op de vier werknemers een (niet-zichtbare) beperking heeft. De arbeidscoach biedt inzicht aan de medewerker door vraagverduidelijking over wat de medewerker op alle leefgebieden nodig heeft ter voorkoming van uitval of te kunnen re-integreren.

Wij werken aanvullend op de diensten die al regulier worden geboden door bijvoorbeeld de arbodiensten en re-integratiebedrijven.

Aanbod

Uitval of verminderd functioneren van een werknemer kan leiden tot onbegrip en irritatie tussen de werkgever en de werknemer. De werkgever maakt immers meer kosten en de continuïteit op de werkvloer komt in het geding. Via een offerte op maat worden concrete afspraken gemaakt met de werkgever over de dienstverlening door de arbeidscoach met een goede terugkoppeling, evaluatiemomenten en een duidelijk tijdpad. De arbeidscoach werkt oplossingsgericht en geeft ook advies, indien gewenst, aan werkgevers over andere producten (en mogelijkheden) van MEE & de Wering zoals creëren van werkervaringbanen, advies over wet- en regelgeving, afnemen arbeidsinteressetests en trainingen.

Inzet arbeidscoach

Voor de uitvoering worden gecertificeerde arbeidscoaches ingezet. De arbeidscoach is zeer ervaren in de begeleiding van mensen met een beperking (of belemmering), waarbij werkproblemen vaak gerelateerd is aan andere leefgebieden. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering conform de opgestelde opdracht van de werkgever. Het is mogelijk om de werknemer na het traject, indien gewenst en noodzakelijk, te adviseren om gebruik te maken van de reguliere dienstverlening van MEE & de Wering.

Interesse?

MEE & de Wering ontzorgt zowel de werknemer als de werkgever voor een kortdurende periode. Zo kunnen werknemer én werkgever zich richten op een concreet verbeterproces met een duidelijk begin- en eindpunt.

Bent u als werkgever geïnteresseerd of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met de projectleider Raoul van der Wel (r.vanderwel@meewering.nl).

Wij bespreken met u de mogelijkheden en vinden een passende oplossing.


Casus

Uitgangssituatie

Daaf (42) woont zelfstandig en werkt al jaren met plezier bij een partycentrum. Het partycentrum ging failliet en Daaf kwam thuis te zitten. Vanwege de dreigende faillissement heeft Daaf zich al eerder ziek gemeld vanwege alle spanningen. Hij kreeg vervolgens te maken met ziektewet, instanties, formulieren en persoonlijke problemen.  Er kwam een doorstart van het partycentrum en de nieuwe eigenaar wilde Daaf weer graag in dienst nemen (gewaardeerde kracht). De werkgever kreeg geen contact met Daaf, hij was onbereikbaar en totaal in de war. De nieuwe eigenaar geeft MEE & de Wering de opdracht om een integrale arbeidscoach in te zetten om uit deze impasse te komen. Na de vraagverduidelijking is de situatie met Daaf besproken. De ondersteuning van de arbeidscoach heeft ertoe geleid dat binnen twee weken Daaf weer aan de slag is gegaan na een ziekteperiode drie maanden. Hij heeft nu een vaste contactpersoon binnen het bedrijf, er zijn duidelijke afspraken gemaakt en Daaf heeft weer plezier in zijn werk en heeft zich niet meer ziek gemeld.

Win-win

De investering van de werkgever (inzetten arbeidscoach) bedraagt  € 1.500,-. Zonder ondersteuning van MEE & de Wering kosten voor de werkgever € 5.000,-. bij ziekteperiode van drie maanden. Kostenbesparing werkgever door interventie van MEE & de Wering € 3.500,-.

 

 

MEE & de Wering Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 18
1823 DL Alkmaar

Postadres:
Postbus 230
1800 AE Alkmaar

Tel. 088 - 0075 000

info@meewering.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
van 08.30 tot 17.00 uur

Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

Op deze locatie is ook het bestuur en de ondersteunende diensten van MEE & de Wering gevestigd.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's