Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten

Projecten

MEE & de Wering biedt naast de ondersteuning aan individuele burgers ook op projectmatige wijze een aanpak om kwetsbare burgers optimaal te laten participeren. We ontwikkelen projecten op maat. Uitgangspunt is dat iedereen zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan de samenleving.

Arbeidscoach
MEE & de Wering Alkmaar

Campagne arbeidscoach
Er komt veel op u af als een werknemer zich ziek meldt, of als een werknemer minder functioneert. Soms ligt de oorzaak bij persoonlijke problemen zoals schulden, familiezaken of andere belemmeringen. Of er is sprake van een beperking. Deze persoonlijke problemen kunnen het functioneren van een werknemer beïnvloeden. MEE & de Wering (regio Noordwest-Holland) helpt u hierbij. Dit doen wij door gecertificeerde arbeidscoaches in te zetten.

Meer weten?
Klik hier voor de campagnewebsite arbeidscoach.

Lees verder
Begeleide Omgangsregeling (BOR)
MEE & de Wering Alkmaar, MEE & de Wering Schagen, MEE & de Wering Den Helder, MEE & de Wering Hoorn

Met behulp van getrainde en gescreende vrijwilligers bieden we praktische ondersteuning en begeleiding gedurende de omgangsregeling. Dit doen we in situaties waarin ouders (nog) niet in staat zijn om dit gezamenlijk te organiseren.

Lees verder
Bewegend naar werk! Heemskerk
MEE & de Wering Heemskerk

Binnen 12 weken een gezondere levensstijl én een stap dichterbij werk!

Voor inwoners van 18 jaar en ouder uit de gemeente Heemskerk, die hun leefstijl willen verbeteren bieden wij het project Bewegend naar werk!

Lees verder
DemenTalent
MEE & de Wering Hoorn, MEE & de Wering Den Helder

DemenTalent begeleidt mensen met dementie naar vrijwilligerswerk en wil het taboe op dementie verbreken door het geven van voorlichting. Bij DemenTalent wordt vooral gekeken naar wat iemand met geheugenklachten wél kan. Aan de hand van talenten, wensen en mogelijkheden wordt passend en leuk vrijwilligerswerk gezocht. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging, in het onderwijs, het groen of een kringloopwinkel.

Lees verder
JOGG Alkmaar
MEE & de Wering Alkmaar

MEE & de Wering voert in de gemeente Alkmaar de regie op het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Lees verder
Kinderarmoede

Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede. De armoede uit zich onder meer in (zeer) beperkte financiële middelen, sociale uitsluiting, gezondheidsproblematiek en beperkte toegang tot onderwijs. Er is veel ‘stille’ armoede: het is vaak niet zichtbaar dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen of kinderen zonder ontbijt de deur uit moeten.

Lees verder
MEE op weg

Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, biedt vrijheid en maakt spontane acties mogelijk. Het doel van dit project is om mensen met een beperking te stimuleren en te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te reizen. Het is de ervaring die voorop staat. Het mógen ervaren en ontdekken hoe het hem of haar afgaat in het verkeer en vervolgens zelf kiezen hoe zich van A naar B te bewegen in de samenleving.

 

Lees verder
Ouderkamer
MEE & de Wering Alkmaar

Ouderkamer is een ontmoetingsplaats waar ouders elkaar kunnen treffen, waar contacten ontstaan tussen ouders en school en tussen ouders onderling. Wij vinden het belangrijk dat school en ouders goed op elkaar aansluiten. De kinderen doen beter hun best als hun ouders bij de school betrokken zijn en weten wat daar gebeurt. Ouders zijn daarom onmisbaar. De ouderkamer is te vinden in de school en geheel vrijblijvend.

Lees verder
1 2
 
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's