Projecten

MEE & de Wering biedt naast de ondersteuning aan individuele burgers ook op projectmatige wijze een aanpak om kwetsbare burgers optimaal te laten participeren. We ontwikkelen projecten op maat. Uitgangspunt is dat iedereen zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan de samenleving.

Bedrijvig wonen

Bewoners met én zonder beperking gaan samen wonen en leven, zij vormen een sociale samenhang. Men steunt en helpt elkaar bij het wonen en leven in het woon- en leefproject. In het Bedrijvig Wonen project voelen bewoners (jongeren, ouderen, gezinnen, alleenstaanden) zich thuis, tonen respect voor elkaar en hebben begrip voor elkaars privacy.

Lees verder
Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Met behulp van getrainde en gescreende vrijwilligers bieden we praktische ondersteuning en begeleiding gedurende de omgangsregeling. Dit doen we in situaties waarin ouders (nog) niet in staat zijn om dit gezamenlijk te organiseren.

Lees verder
Bewegend naar werk! Heemskerk

Binnen 12 weken een gezondere levensstijl én een stap dichterbij werk!

Voor inwoners van 18 jaar en ouder uit de gemeente Heemskerk, die hun leefstijl willen verbeteren bieden wij het project Bewegend naar werk!

Lees verder
DemenTalent

DemenTalent begeleidt mensen met dementie naar vrijwilligerswerk en wil het taboe op dementie verbreken door het geven van voorlichting. Bij DemenTalent wordt vooral gekeken naar wat iemand met geheugenklachten wél kan. Aan de hand van talenten, wensen en mogelijkheden wordt passend en leuk vrijwilligerswerk gezocht. Bijvoorbeeld bij een sportvereniging, in het onderwijs, het groen of een kringloopwinkel.

Lees verder
Logeerkring
MEE & de Wering Den Helder

De Logeerkring biedt kinderen en jongeren met een beperking de mogelijkheid om af en toe een dag en/of een nacht bij een logeergezin te zijn. Als je als kind een beperking hebt is dan is je wereld vaak klein. Bij je ouders, op school en in je vrije tijd en in contacten met hulpverleners gaat het vaak om wat er niet kan door de beperking. Daar gaat het bij de Logeerkring niet over!

Lees verder
JOGG Alkmaar

MEE & de Wering voert in de gemeente Alkmaar de regie op het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Lees verder
MEE op weg

Zelfstandig reizen biedt vrijheid
Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, biedt vrijheid en maakt spontane acties mogelijk. Het doel van dit project is om mensen met een beperking te stimuleren en te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te reizen. Het is de ervaring die voorop staat. Het mógen ervaren en ontdekken hoe het hem of haar afgaat in het verkeer en vervolgens zelf kiezen hoe zich van A naar B te bewegen in de samenleving.

 

Lees verder
Meedoen mogelijk maken

In onze samenleving vallen geregeld mensen buiten de boot. Meer dan tien organisaties in de gemeente Hoorn werken nu met elkaar samen in het project Meedoen Mogelijk Maken om kwetsbare inwoners uit Hoorn de kans te geven om mee te doen aan activiteiten zoals vrijetijdsbesteding, sport, vrijwilligerswerk of betaald werk.

Lees verder
1 2 3
 
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's