Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Projecten

MEE & de Wering biedt naast de ondersteuning aan individuele burgers ook op projectmatige wijze een aanpak om kwetsbare burgers optimaal te laten participeren. We ontwikkelen projecten op maat. Uitgangspunt is dat iedereen zo optimaal mogelijk kan deelnemen aan de samenleving.

Arbeidscoach
MEE & de Wering Alkmaar

Persoonlijke problemen kunnen het functioneren van een werknemer beïnvloeden. Wij helpen hierbij, door gecertificeerde arbeidscoaches in te zetten.

Lees verder
Bewegend naar Werk
MEE & de Wering Heemskerk

Sport helpt om mensen te activeren en verbinden. Met een intensief trainingsprogramma van in totaal negen weken maakt Bewegend naar Werk deelnemers bewust van een gezonde levensstijl, en klaar voor de volgende stap richting een (betaalde) baan of opleiding.

Lees verder
Gouden Kans

In het Gouden Kans Project werken jongeren tussen de 16 en 27 jaar 4 maanden lang samen aan een opdracht bij een organisatie die sociaal of duurzaam het verschil maakt. Na de startweek volgen ze een inspirerend workshopprogramma, waarna ze zich bij verschillende organisaties in voor een maatschappelijke opdracht inzetten.

Lees verder
Groeiers
MEE & de Wering Den Helder

Voor de begeleiding van mensen met extra ondersteuningsbehoeften naar werk (bijvoorbeeld vanwege zoals psychische of lichamelijke klachten, een (lichte) taalachterstand, een beperking of het missen van een adequaat netwerk) zetten we onze ervaren arbeidscoaches in.

Lees verder
JOGG Alkmaar
MEE & de Wering Alkmaar

MEE & de Wering voert in de gemeente Alkmaar de regie op het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

Lees verder
Kinderarmoede

Hoewel Nederland tot de rijkste landen van Europa behoort, is ook hier armoede. De armoede uit zich onder meer in (zeer) beperkte financiële middelen, sociale uitsluiting, gezondheidsproblematiek en beperkte toegang tot onderwijs. Er is veel ‘stille’ armoede: het is vaak niet zichtbaar dat mensen hun huur niet meer kunnen betalen of kinderen zonder ontbijt de deur uit moeten.

Lees verder
Lekker in je Life Hollands Kroon

Verandering in leef-, eet-, drink- en beweeggedrag verkleint de kans op gezondheidsrisico's op jonge en latere leeftijd. Hoe eerder het kind hiermee begint, hoe hoger de levensverwachting en de kwaliteit van leven is.

Lees verder
MEE op weg

Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, biedt vrijheid en maakt spontane acties mogelijk. Het doel van MEE op weg is om mensen te stimuleren en te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk te reizen. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die nu een indicatie hebben voor aangepast vervoer of leerlingenvervoer. Of statushouders die nog niet zo thuis zijn in het Nederlandse verkeer. Het is een ervaring die voorop staat: het mogen ervaren en ontdekken hoe het hem of haar vergaat in het verkeer. En of het lukt om zelfstandig naar school, werk, dagbesteding of sportclub te kunnen reizen met de fiets of het openbaar vervoer.

 

Lees verder
1 2
 
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's