Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Verder na het verlies van de partner

Het verlies van een partner is zeer ingrijpend. Deze groep is er voor mensen (van in principe) tussen de 50 en 75 jaar, waarvan de partner (niet al te kort geleden) is overleden.

In de rouwgroep wordt men gestimuleerd om actief met de verwerking om te gaan. Binnen de groep vindt men vaak herkenning en erkenning voor de problematiek en vindt men vaak steun bij lotgenoten. Inwoners uit Alkmaar, Heiloo, Bergen en Langedijk kunnen aan deze groep deelnemen. De groep zal beginnen op 21 september 2021.

Het verlies van een partner is zeer ingrijpend. Het is een bekend verschijnsel dat er in het begin wel aandacht is vanuit de omgeving voor degene die achterblijft, maar dat na enige tijd die aandacht minder wordt. Mensen die hun partner zijn verloren zijn soms ook bang om anderen ‘lastig te vallen’, wanneer ze het over hun gemis, het verdriet en de (soms) praktische gevolgen willen hebben. Of ze voelen zich het vijfde wiel aan de wagen als ze met anderen afspreken.  

Mensen die eerder deelnamen aan deze groep, gaven aan dat ze het contact met lotgenoten als heel steunend ervaarden. Dit omdat er herkenning en erkenning is voor de gedachten, emoties en de praktische problemen waar je tegenaan loopt. Ze vonden het fijn om hun verhaal te delen met anderen die heel goed snapten waarover gesproken werd, in een omgeving waar die emoties er ook mogen zijn. En vaak werden er ook bruikbare tips uitgewisseld, waar je gelijk baat bij hebt.


Inhoud

De bijeenkomsten zijn gericht op thema’s als: Afscheid nemen, de uitvaart; Omgaan met verlies, de verwerking; Eenzaamheid; Aandacht voor jezelf, Spanningsklachten; Contacten. Er kunnen door de deelnemers ook zelf thema’s worden ingebracht.

Het is goed om te beseffen dat het niet om een cursus gaat, waarin er veel informatie wordt gegeven over verwerkingsprocessen. De bijeenkomsten zijn er meer op gericht om over het rouwproces te praten en de dingen die je daarbij bezighouden. Daarbij zal men gestimuleerd worden om actief met de verwerking om te gaan, om te voorkomen dat men vastloopt in het rouwproces.

Voor wie?

De groep is er voor inwoners van (in principe) tussen de 50 en 75 jaar, uit de gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heiloo en Bergen.

Twee maatschappelijk werkers zullen de bijeenkomsten begeleiden. Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn hun verhaal in de groep te vertellen en ook kunnen luisteren naar het verhaal van anderen. Het is voor het groepsproces belangrijk dat men alle bijeenkomsten aanwezig is.

De groep gaat dinsdag 21 september 2021 van start van 9.30 - 12.00 uur en komt 8 keer bijeen. De locatie is: gebouw ‘De Binding’, Bosgroet 2, Zuid-Scharwoude. De uiterste aanmelddatum voor de groep rouwverwerking is nog onbekend.

U kunt zich aanmelden via de button hiernaast ‘inschrijven’ of door contact op te nemen met onze Frontoffice op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur via tel.nr. 088 – 0075 000

 

Datum:
21 sep t/m 2 nov
Tijd:
09.30 - 12.00 Uur
Kosten:
€ 15,00
Meer informatie / aanmelden:

Er zijn zeven bijeenkomsten van 2,5 uur met de start op dinsdag 21 september 2021. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij MEE & de Wering
op tel. 088 - 0075 000. U kunt ook uw belangstelling aangeven via onderstaand formulier, er wordt dan contact met u opgenomen.

Inschrijven

Downloads

MEE & de Wering Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 18
1823 DL Alkmaar

Postadres:
Postbus 230
1800 AE Alkmaar

Tel. 088 - 0075 000

info@meewering.nl

Openingstijden

maandag t/m vrijdag
van 08.30 tot 17.00 uur

Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

Op deze locatie is ook het bestuur en de ondersteunende diensten van MEE & de Wering gevestigd.

Bel ons als u hulp kunt gebruiken. Wij zijn elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 088 - 0075 000. 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's