Uitkomen met inkomen

MEE & de Wering biedt een cursus budgetteren in groepsverband aan waarin u een jaarbegroting leert maken. Hierdoor krijgt u een helder overzicht van uw inkomsten- en uitgavenpatroon. Tegelijkertijd wordt samen met u gekeken naar en gewerkt aan eventuele verandering in uw koopgedrag.

Deze cursus wordt gegeven op drie locaties:
Alkmaar (voor inwoners van Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk.)
Den Helder
Schagen

Herkent u een of meer van onderstaande situaties?

 • Ik ben het overzicht in mijn financiën kwijt.
 • Ik weet niet waar mijn geld blijft.
 • Ik hou niets meer over om te eten.
 • Ik vind het heel moeilijk om te gaan met alle verleidingen in winkels.

Wellicht wel, maar u zult hier misschien niet zo snel mee ‘te koop’ lopen. Financiële problematiek is doorgaans een kwetsbaar onderwerp. Veel mensen strijden liever in hun eentje uit angst voor (negatieve) reacties van de omgeving. Toch is er een andere mogelijkheid.

Doelen:
Administratief: Het creëren van inzicht en overzicht in uw inkomsten- en uitgavenpatroon, het bijhouden van een kasboek en het maken van een sluitende jaarbegroting op de computer.

Sociaal /maatschappelijk: Bewustwording van uw koopgedrag, leren omgaan met verleidingen, het voorkomen van (nieuwe) schulden. Kennis en praktische vaardigheden: tips en informatie over besparingen, informatie en advies over sociale regels en wetten, effectief brieven schrijven (bijvoorbeeld aan schuldeisers of aanvragen van ontheffingen), vergroten van weerbaarheid.

Werkwijze:
De kandidaten krijgen voorafgaand aan de cursus een intakegesprek bij MEE & de Wering waarbij beoordeeld wordt of zij voor de cursus in aanmerking komen. De cursus bestaat uit vijf of zes bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur. Dit kan per locatie engszins verschillen. De eerste bijeenkomst wordt besteed aan kennismaking en informatie. De daaropvolgende lessen bestaan zowel uit het maken van een begroting als een gedeelte over gedragsverandering. Er worden beperkt huiswerkopdrachten gegeven. Het streven is om de cursisten zoveel mogelijk tijdens de cursus zelf te laten doen. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Voor wie?
In principe is de cursus bedoeld voor inwoners van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Den Helder, Heiloo, Langedijk of Schagen, die de financiële huishouding niet goed op orde hebben.

Voor wie niet?

 • Mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs of gokken. Zij zullen eerst aan hun verslaving moeten werken.
 • (Echt)paren. Uit praktische overwegingen wordt alleen gewerkt met individuen. Van een (echt)paar kan dus slechts één persoon deelnemen.
Kosten:
€ 15,00
:

MEE & de Wering biedt een cursus budgetteren in groepsverband aan waarin u een jaarbegroting leert maken. Hierdoor krijgt u een helder overzicht van uw inkomsten- en uitgavenpatroon. Tegelijkertijd wordt samen met u gekeken naar en gewerkt aan eventuele verandering in uw koopgedrag.

Deze cursus wordt gegeven op drie locaties:
Alkmaar (voor inwoners van Alkmaar, Bergen, Heiloo, Langedijk en Opmeer)
Den Helder
Schagen

Inschrijven

Downloads

MEE & de Wering Den Helder

Bernhardplein 76E
1781 HK Den Helder

Tel. 088 – 0075 200
info@meewering.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 08.30 tot 17.00 uur

Voor het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

Inloopspreekuur Vrijwilligerspunt Noordkopvoorelkaar
Maandag t/m donderdag van 10.00 tot 12.30 uur.

WonenPlus Den Helder
Voor informatie, advies of het maken van een afspraak kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur telefonisch contact met ons opnemen; 088 - 00 752 61.

Sociaal Raadslieden
Voor het maken van een afspraak met één van onze sociaal raadslieden kunt u van maandag t/m vrijdag, van 08.30 - 17.00 uur bellen met 088 - 0075 200.
U kunt natuurlijk ook via de mail een afspraak maken: info@meewering.nl

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's