Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Ouderenadviseur Ria helpt bij de voorbereiding op de toekomst

Voor iedereen, maar zeker als je wat ouder wordt, is nadenken over je toekomst belangrijk. Na het pensioen verandert er van alles, ook financieel. En met de jaren komen vaak ook de gebreken.

03 december 2021

Goed voorbereid zijn over hoe uw leefsituatie over enkele jaren eruit zou kunnen zien, geeft rust, zekerheid en vertrouwen. Ouderenadviseurs bieden informatie, onafhankelijk advies en ondersteuning aan ouderen bij persoonlijke knelpunten en problemen. Maar u kunt ook eens met een ouderenadviseur in gesprek als u wilt weten wat u straks misschien nodig heeft en waar u dan recht op heeft.

Ouderenadviseur Ria kent de hordes waar ouderen soms tegenaan lopen: “We kennen in Nederland heel veel regels en mogelijkheden. Maar die zijn vaak ingewikkeld; de meeste mensen kennen daarom de weg niet goed. Wij weten waar u noodzakelijke hulp en ondersteuning kunt krijgen. Bijvoorbeeld sociaal-juridische hulp, praktische ondersteuning of hulp via Wmo-loket van de gemeente.

 Neem een cliënt van ons, mevrouw B. Zij ging oriënterend in gesprek met een van onze ouderenadviseurs over woonmogelijkheden voor de toekomst. Mevrouw B is 78 jaar oud en woont al jaren in een appartement dat niet goed geïsoleerd is en ver weg is van winkels en gezondheidzorg. Voor boodschappen en huisartsbezoek maakt ze gebruik van een dure taxi. Mevrouw B heeft geen partner en kinderen, haar kennissen worden ook ouder en ze heeft geen familie in de buurt. Mevrouw B had zich al bij de woningbouwvereniging ingeschreven, maar kon geen woonurgentie krijgen.

We onderzochten verschillende mogelijkheden en letten erop dat er voorzieningen zoals een winkelcentrum en gezondheidszorg aanwezig moeten zijn. Uiteindelijk schreef mevrouw B zich in bij een particuliere verhuurorganisatie voor een appartement in de nabijheid van een zorgcentrum. Zo kan ze als het nodig is gebruikmaken van de faciliteiten van het woon-zorgcentrum. Maar eerst gaat mevrouw B zich inzetten als vrijwilliger bij het woon-zorgcentrum. Zo leert ze de bewoners, het woon-zorgcentrum en de buurt alvast kennen. Weten waar ze straks gaat wonen, geeft haar rust voor de toekomst!”

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's