Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

"Je bent hier altijd welkom"

In de adventstijd sprak het Noordhollands Dagblad met Anouk (16), Kay (18) en jongerenwerker Nikkie over het nut van een eigen, veilige plek voor jongeren. "We blijven praten en zeggen: als je niet wilt praten is het ook goed, maar je bent hierbinnen altijd welkom."


Bron: Noordhollands Dagblad

07 december 2021

Anouk en Kay zijn vaste bezoekers in jongerencentrum Vliet 60 in Julianadorp. Daar kunnen ze terecht om en te kletsen, een spelletje te doen en hun vrienden te ontmoeten. Belangrijk, aldus Kay: wanneer jongerencentra er niet zouden zijn, zou er veel meer ellende op straat zijn. Daar is Kay van overtuigd. "Dan hingen we nog rond bij de Vomar, wat we nu niet meer doen, en hadden we gezeur met de politie. Nu is er een gewoon contact met elkaar.”

Jongerenwerkers Juni en Nikkie houden een oogje in het zeil, en geven advies als het nodig is. Nikkie: "Het kan zomaar zijn dat ik iemand tegenkom op straat en advies geef als ’ik heb het zelf toen zo gedaan’ en dat die er niets mee kan, maar later denkt, ’hee, dat zei zij toen en ik kan er nu wel wat mee’. Het is niet meetbaar, maar wel belangrijk." Kay beaamt dat: "Met Juni kon ik spreken. Die zei bijvoorbeeld, ’dat is ook niet handig om te doen’ en daar heb ik veel van geleerd. Zo ben ik toch goed terechtgekomen”,

Volgens Nikkie is die ontmoeting belangrijk voor jongeren. "In al die dorpjes om ons heen in Hollands Kroon is er gewoon niet zoveel voor jongeren. Dat zou mijn wens zijn, dat daar meer focus op komt. We blijven praten en zeggen ’als je niet wilt praten is het ook goed, maar je bent hierbinnen altijd welkom'. Of je vrolijk bent of niet, we hebben liever dat je hierbinnen zit, warm en veilig.”

Lees het hele artikel (website NHD)

Bron: Noordhollands Dagblad

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's