Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Cliëntondersteuner Peter vond passende oplossingen door samenwerking

Meneer W. liep na een ongeluk niet-aangeboren hersenletsel op. Op verschillende gebieden liepen dingen spaak, waardoor W. grote financiële en juridische risico’s begon te lopen. Cliëntondersteuner Peter en zijn collega's beten zich in de complexe zaak vast en vonden passende oplossingen voor W.

02 december 2021

Het ziekenhuis in Beverwijk meldde zich bij het Sociaal Team in Heemskerk met een patiënt die door een herseninfarct met niet-aangeboren hersenletsel te maken kreeg.

Meneer W kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis, maar zijn situatie was plotseling ingrijpend veranderd. Hij heeft een eigen bedrijf en een eigen woning, maar was van de ene op de andere dag arbeidsongeschikt geworden. Bovendien kon zijn netwerk weinig ondersteuning bieden. Hij was niet gemotiveerd voor dagbehandeling en wees dit af. Op verschillende gebieden liepen dingen spaak, waardoor meneer W grote financiële en juridische risico’s begon te lopen.

Peter, onze cliëntondersteuner en werkzaam in het Sociaal Team in Heemskerk, stond meneer W na het verblijf in het ziekenhuis bij. Het Sociaal Team heeft met de meneer W de hulpvraag in kaart gebracht en een aanvraag Wmo Ambulante begeleiding bij Heliomare ingediend. Deze werd toegekend.

Even leek er nog een kink in de kabel te komen vanwege een wachtlijst bij Heliomare. Het Sociaal Team ontdekte echter dat Odion ook deze hulpvorm aanbiedt en dat meneer W daar op korte termijn kon starten.

Meneer W is hiermee goed geholpen en voor Peter was deze zoektocht een leerzame casus. Hij maakte daarbij dankbaar gebruik van de expertise van zijn collega’s bij MEE & de Wering om antwoorden te krijgen op de verschillende aspecten van de complexe situatie. Ook voor het Sociaal Team had deze expertise grote meerwaarde.

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's