Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

“Als ouders betrokken zijn, presteren kinderen beter”

Donderdag 30 september vond de officiële opening van de Ouderkamer bij OBS Het Kompas in Beverwijk plaats. Marja van Huffel, een van onze Ouderkamer begeleiders, was al om 8.00 uur aanwezig met anderen om de ruimte in te delen en te versieren, de koffie en thee te zetten en natuurlijk een lekkere taart klaar te zetten.

17 november 2021

Ouderkamers zijn ontmoetingsplaatsen waar ouders elkaar kunnen treffen, waar contacten ontstaan tussen ouders en school en tussen ouders onderling. 

“Vanaf 8.30 uur kwamen de eerste ouders al binnen lopen waar wij ze direct enthousiast hebben verwelkomd. De eerste ochtend waren er een tiental ouders aanwezig, samen met de directie van school, de intern begeleider en de contactpersoon van het Sociaal Wijkteam in Beverwijk. En natuurlijk ook ik, als begeleider van de Ouderkamer van MEE & de Wering. Een mooie opkomst, waar wij allen zeer tevreden mee zijn. Ouders gaven direct aan dat zij de betrokkenheid bij school enorm missen en dat zij erg blij zijn dat de Ouderkamer gestart is op hun school.”

Een geslaagde opening
Nadat de prachtige taart was aangesneden en in ieder kopje koffie of thee was geschonken, kwam er even een voorstelronde. “Vanwege mijn eerdere werkzaamheden in Beverwijk kende een aantal ouders mij al, dus dat was meteen een goed begin met een vertrouwd gezicht. Ik mocht vertellen wat de Ouderkamer inhoudt en wat er van ons verwacht mag worden komend schooljaar. Ook de directie van Het Kompas heeft verteld wat hun rol zal inhouden en waarom zij graag een Ouderkamer wilde op hun school. De ouderbetrokkenheid is niet erg groot en de directie merkte dat zij ouders vaak lastig konden bereiken en stimuleren. Zij willen graag dat wij op een laagdrempelige manier de verbinding leggen tussen ouders en school en zo de ouders ook meer met elkaar in contact komen.  Als ouders betrokken zijn, presteren kinderen vaak beter en zitten zij beter in hun vel. Wij vonden het allemaal een geslaagde opening waaruit duidelijk is gebleken dat er veel vraag is naar betrokkenheid en verbinding tussen school en ouders.”

Schooljaar starten met enthousiasme
De Ouderkamer zal zich tijdens het schooljaar focussen op thema’s richting onderwijs, opvoeding, wijk, ontspanning en nog veel meer. “Een leuk voorbeeld hiervan is dat we tijdens het thema gezondheid en bewegen wij samen gaan sporten met de ouders, om ze te stimuleren om het goede gezonde en sportieve voorbeeld te geven aan hun kinderen. Hier heb ik jarenlange ervaring in als gediplomeerde sportcoach. Daarnaast gaan wij thema’s als faalangst of pesten en voorbereiden op 10-minutengesprekken bespreekbaar maken. Ook zullen wij door het jaar heen diverse wijkpartners uitnodigen en laten weten waar ouders terecht kunnen voor bijvoorbeeld financiële tegemoetkomingen. Wat voor vragen er ontstaan bij ouders, wij spelen eropin. Wij gaan nu met heel veel enthousiasme dit schooljaar starten!”

Meer informatie
MEE & de Wering heeft ook Ouderkamers in Alkmaar en Heemskerk. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ontmoetingsplaatsen.

https://www.meewering.nl/ouderkamer

 

Terug naar overzicht Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's