Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.

Persoonlijke verhalen


Isabella vertelt aan jongeren wat leuk is aan cliëntondersteuning
07 september 2021

'De Kop Werkt!' heeft op 1 september het Beroepenmagazine 2021 uitgebracht, met als doel om jongeren in de Kop van Noord-Holland te helpen met hun beroepskeuze. In het magazine komt ook aan bod Isabella, een van onze cliëntondersteuners in Den Helder.


“Ik twijfelde aan mezelf, maar ik kon het wél”
13 juli 2021

Tuke Tuke werd na een ongeluk op zijn 27e afgekeurd. Cliëntondersteuner Peter hielp hem bij het regelen van zaken rondom zijn eigen woning en met het krijgen van Wmo-ondersteuning. Daarna stelde hij Tuke Werkfit voor. Dat traject voelt voor Tuke als een wedergeboorte. “In de gesprekken ontdek je je talenten en kijk je wat je nog wel kan. Achter een lopende band zitten kan altijd nog.”


“Als je wat terug kunt doen, voel je je volwaardig”
06 juli 2021

Frits is sinds het najaar van 2020 buddy van Peter, die leeft met multiple sclerose. Frits is al jaren als vrijwilliger aan MEE & de Wering verbonden. Peter is sinds zijn kennismaking met MEE & de Wering ook meteen zélf vrijwilliger geworden. We interviewden de twee positief en hulpvaardig ingestelde mannen.


Stagiaire Bo leerde Sanne zelf naar school fietsen
07 april 2021

Bo is 21 jaar en doet een opleiding Sociaal werk aan het ROC-college Horizon in Hoorn. Ze loopt al sinds september stage bij MEE & de Wering als MEE op weg-reismaatje, en heeft al bijna 10 kinderen zelfstandig leren reizen.


Vrijwilliger Susanne laat mensen hun verhaal doen
18 maart 2021

Helpen bij opruimen, een rondje wandelen, even kletsen: daar komt Susanne Boon voor over de vloer. Ze helpt als bezoekvrijwilliger mensen die het om welke reden dan ook niet in hun eentje redden. ‘We hebben allemaal wel eens een periode dat het niet lukt. Dan is het fijn als iemand je even wil helpen.’


Jelmer kreeg met Next Level zijn leven weer op de rit
08 februari 2021

Met het jongerenproject Next Level IJmond kreeg Jelmer zijn leven weer op de rit, en een nieuwe toekomst. “Ik heb mezelf weer kunnen vinden.” Hij vertelde er afgelopen zaterdag over in het Noord-Hollands Dagblad.


Zahra en ‘haar’ ouders zorgden voor een rustige jaarwisseling
14 januari 2021

Tijdens de vorige jaarwisseling was er een hoop onrust in de Alkmaarse wijk Nieuw-Overdie. Jongeren verstoorden de Oud en nieuw-viering daar toen flink. Dat kan beter, wist onze maatschappelijk werkster Zahra Taghlaoui. Om rellen tijdens de afgelopen jaarwisseling te voorkomen, zocht zij medewerking van de ouders die meedoen aan de Ouderkamers, waar zij begeleidster van is.


Cliënte Frederique schreef een boek over leven met haar beperking
09 december 2020

Frederique Koelman heeft het syndroom van Turner én hersenletsel, en schreef het boek Sproetjes en Krasjes over haar leven. Daarin beschrijft ze heel indringend hoe ze heeft leren omgaan met haar beperkingen. “Voordat ik wist dat ik hersenletsel had, dacht ik dat ik gek was.” MEE & de Wering-consulente Thea Jansen ondersteunde haar de laatste jaren.

1 2
 
Omhoog
Deel deze pagina:

Google chrome:

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer 
 3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
  • Alles groter maken: klik op Inzoomen 
  • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen 
  • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm'

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

 1. Open Chrome op uw computer.
 2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer  Instellingen.
 3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
 4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
  • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
  • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag  naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

 

 

MS Internet explorer/Edge:

In- of uitzoomen op de huidige pagina:

 

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's